Antena Căutare

Câte teste pentru depistarea coronavirusului mai sunt în România, în acest moment? Ministerul Sănătății, informații oficiale

Ministerul Sănătății, informații oficiale despre numărul de teste pentru depistarea coronavirusul ce sunt, în acest moment, în România. Ce trebuie să facă românii care manifestă primele semne ale infectări cu COVID-19?

Câte teste pentru depistarea coronavirusului mai sunt în România, în acest moment? Ministerul Sănătății, informații oficiale
Câte teste pentru depistarea coronavirusului mai sunt în România | Profimedia

În acest moment, în România, mai sunt disponibile 1.524 de teste pentru noul coronavirus, distribuite în centrele de testare de pe teritoriul întregii ţări, potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății.

Centrele de testare COVID-19 sunt în Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Craiova.

De asemenea, 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară a coronavirusului şi alte 40.000 de teste rapide au fost achiziţionate şi urmează să fie distribuite spitalelor în această săptămână.

Autorităţile recomandă românilor care suspectează infectarea cu noul coronavirus să sune, iniţial, la medicul de familie. Dacă este cazul, probele vor fi prelevate de la domiciliu, cu ajutorul reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică.

Acest lucru este necesar, conform Ministerului Sănătăţii, pentru a nu aglomera camerele de gardă şi unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor.

Coronavirus în România. Spitalul Colentina se va tranforma într-unul dedicat pacienților cu COVID-19... Dosar penal pentru senatorul PNL depistat cu coronavirus! Vergil Chițac este la Terapie Intensivă: „Are nevoie de dovezi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x