Antena Căutare

Catedrala Mantuirii Neamului, in forma de corabie si de cruce latina

Patriarhia Romana a anuntat ca viitoarea Catedrala de pe Dealul Arsenalului din Bucuresti va fi construita in forma de corabie si de cruce latina, ca spatiu sacru al comuniunii Sfintei Treimi cu multimea credinciosilor dreptmaritori.


Turla principala de la intrarea in Catedrala simbolizeaza pe Sfantul Apostol Andrei - Ocrotitorul Romaniei - cel dintai chemat de Mantuitorul nostru Iisus Hristos la apostolie, dupa cum ne arata Sfantul Apostol Ioan, iar cele din dreapta si din stanga acesteia, pe Sfantul Apostol Filip si pe Sfantul Natanael. Ansamblul celor opt turle simbolizeaza ziua a opta a vietii vesnice, deoarece, in biserica, prin Sfintele Taine (Sfanta Impartasanie) se ofera credinciosilor arvuna vietii vesnice.

De asemenea, conform unui comunicat al Patriarhiei, "ca si celelalte trei locuri anterioare - Piata Unirii, Bulevardul Unirii si Parcul Carol -, actualul amplasament al viitoarei Catedrale patriarhale de pe Dealul Arsenalului din Bucuresti a fost propus si atribuit Patriarhiei Romane de catre autoritatile de Stat prin Legile 261/2005 si 376/2007, promulgate de Presedintele Romaniei".

Dealerii de droguri ii dau lui Boc pe la nas... Unicef: Criza economica a dus la o creştere cu 10% a absenteismului scolar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x