Antena Căutare

Câți bani primește de la stat femeia cu cea mai mică pensie din țară. Are o facultate și a muncit peste 20 de ani!

Nu mai este un secret faptul că mulți pensionari din România au venituri la limita subzistenței, mulți dintre aceștia trăind de pe-o zi pe alta. O femeie în vârstă de 68 de ani rabdă în fiecare zi de foame după ce statul român îi oferă drept pensie o sumă infimă, pe care mulți dintre noi o cheltuim pe o masă în oraș. Informația care a revoltat o Românie întreagă.

Nu mai este un secret faptul că mulți pensionari din România au venituri la limita subzistenței, mulți dintre aceștia trăind de pe-o zi pe alta. O nouă informație a revoltat opinia publică, după ce a ieșit la iveală ce pensie poate să primească o femeie în vârstă de aproape 70 de ani, după ce a muncit vreme de 20 de ani.

Bătrâna primește din partea statului român cea mai mică pensie posibilă. Mulți alții se află în situații asemănătoare, iar pentru milioane de oameni, atingerea pragului de pensionare înseamnă sărăcie, umilință și neputință în fața sistemului, după ani de zile de muncă.

Citește și: O femeie a adoptat un băiețel orfan de pe străzi. Ce s-a întâmplat după 14 ani, când a bătut la ușă mama biologică

Revoltător. Câți bani poate primi femeia care are cea mai mică pensie din România

În România, cea mai mică pensie o primește o femeie din Teleorman. Bătrâna are 68 de ani și - atenție!- are studii superioare, fiind absolventă de facultate. În fiecare lună, aceasta este nevoită să trăiască dintr-o sumă inifmă, pe care mulți dintre noi o cheltuim, fără să de dăm seama, pe o masă la restaurant sau pe lucruri de care nu avem cu adevărată nevoie.

Nestorescu Cecilia Daniela primește ca pensie suma de 135 de lei pe lună, după 20 de ani de muncă. Femeia are 68 de ani și trăiește în Zimnicea, județul Teleorman. Aceasta se luptă în fiecare zi să își drămuiască puținul și trăiește umilința de a răbda de foame. În plus, are probleme de sănătate pentru care îi este necesar un tratament.

Din suma infimă de bani pe care mulți dintre noi o cheltuim într-o zi, bătrâna este nevoită să-și ia lemne de foc, să-și plătească facturile și să se întrețină. Mai există câțiva oameni miloși care o ajută să supraviețuiască de la o lună la alta, însă chiar și așa, traiul este unul extrem de greu.

Citește și: Aurel Pădureanu este nemulțumit de pensia pe care o are, după ani de muncă: „Mă doare când văd”. Câți bani primește lunar

Câți bani primesc pensionarii „de lux” ai României

La polul opus însă, România are parte și de pensionari „de lux”, așa cum sunt numiți datorită veniturilor uriașe pe care le încasează lunar. În timp ce mulți bătrâni trăiesc în sărăcie lucie, alți pensionari se bucură de sume uriașe, între 20.000 și 70.000 de lei.

România are însă un număr semnificativ de astfel de pensionari de lux, care pot primi chiar și mai mulți bani. Spe exemplu, omul de afaceri Ion Țiriac se bucură de o pensie de 12.000 de lei.

Venitul miliardarului provine din perioada în care era tenismen și angajat ca ofițer în Ministerul de Interne, ieșind la pensie cu gradul de colonel.

„E interesant de înțeles cum Țiriac încasează de la Ministerul de Interne o pensie de 12.000 de lei, a cărei existență chiar el a recunoscut-o public, în contextul în care n-a pus piciorul în România în perioada 1982-1990. N-a fost la serviciu nicio secundă, ca să zic așa”, a spus Mihai Rusu, fost tenismen și vocea sportivă de la Europa Liberă înainte de Revoluție, citat de Playsport.

Sunt însă foști magistrați ale căror pensii depășesc 30.000 de lei, iar un caz asemănător este și cel al fosului director de penitenciar, care încasa înainte de a muri 78.000 de lei pensie de la statul român.

Locul de muncă la care poți să îți iei concediu un an. Ce categorie de salariați se bucură de acest privilegiu... Rezultate Loto 30 iulie 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x