Antena Căutare

Caz revoltător în Dâmbovița. Oameni cu handicap, lăsați fără bani și însoțitori de primarul comunei! Ce i-a convins edilul să facă

Caz revoltător într-o comună dâmboviţeană! Primarul a decis să taie plata indemnizaţiilor pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, pe motiv că nu a primit suficienţi bani de la bugetul de stat.

Caz revoltător într-o comună dâmboviţeană! Primarul a decis să taie plata indemnizaţiilor pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, pe motiv că nu a primit suficienţi bani de la bugetul de stat.

Edilul recunoaște că i-a convins pe săteni să treacă în șomaj, ca să scape Primăria de cheltuială, deși măsura naște drame pentru oamenii care depind de acești bani.

După un an, când va expira perioada în care se plătește șomajul, toți oamenii cu handicap din comună ar putea rămâne fără niciun sprijin.

Costel Cojocăreanu suferă de tetrapareză spastică, un handicap ce-i dă dreptul la un însoțitor. Mama sa a fost cea care, până acum, a fost plătită de stat să-i poarte de grijă. Primarul din Dragodana, județul Dâmbovița, a luat însă o decizie ce le-a schimbat viața. I-a trimis în șomaj pe toți însoțitorii persoanelor cu handicap grav din comună.

„Nu sunt bani”, se apără primarul, care spune că transferul acestui tip de plăți către comunitatea locală a dezechilibrat finanțele comunei. Edilul recunoaște că el i-a convins pe oameni să renunțe la statutul de însoțitor de persoană cu handicap, ce le oferea statutul de angajați ai Primăriei. Spune că a făcut-o spre binele lor, care, astfel, vor lua bruma de bani pentru șomaj, în loc să nu mai primească nimic de la Primărie.

Mai multe detalii, în materialul video de mai sus, realizat de Antena 3.

O mamă și-a abandonat bebelușul nou-născut lângă un coș de gunoi: ”E prea mult pentru mine. Nu am bani de hrană!”... După ploi și inundații, România se pregătește să întâmpine primul val de caniculă. Vor fi peste 30 de grade...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x