Căutare Live

Ce crede Agenţia Europeană a Medicamentului despre Omicron. Ce schimbare aduce în plină pandemie

Agenţia Europeană a Medicamentului preconizează că răspândirea variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2 va transforma COVID-19 într-o boală cu care omenirea poate învăța să trăiască.

Agenţia Europeană a Medicamentului preconizează că răspândirea variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2 va transforma COVID-19 într-o boală cu care omenirea poate învăța să trăiască

Shutterstock.com

Cazurile de Covid sunt în creștere în toată lumea, la fel și cele de Omicron. Cum toată lumea cunoaște simptomele bolii provocate de coronavirus, medicii au dezvăluit care sunt principale stări suferite de pacienții care contractează noua variantă. Printre acestea se numără transpirațiile nocturne, dureri de gât, febră, frisoane, dureri de cap.

Citește și: Care sunt simptomele infectării cu Omicron, noua tulpină a coronavirusului

Ce schimbare crede Agenţia Europeană a Medicamentului că aduce Omicron în plină pandemie

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) îşi exprimă totodată îndoiala cu privire la administrarea unei a patra doze de vaccin anticovid populaţiei europene şi apreciază că vaccinarea repetată anticovid nu este o strategie ”durabilă”.

”Nimeni nu ştie exact când ne vom afla la capătul tunelului, dar vom ajunge acolo”, a declarat marţi şeful strategiei de vaccinare la EMA, cu sediul la AMsterdam, Marco Cavaleri.

Citește și: Adevărul despre varianta Deltacron a noului coronavirus. Ce spun experții după ce au verificat toate datele și informațiile

”Odată cu creşterea imunităţii în rândul populaţiei şi cu Omicron va exista multă imunitate naturală, în afară de vaccin şi vom avansa rapid către un scenariu care va fi mai aproape de endemic”, a apreciat într-o conferinţă de presă Marco Cavaleri.

Însă, a subliniat el, ”nu trebuie să uităm că ne aflăm în continuare în pandemie”.

Filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a subliniat, la rândul său, că în prezent este imposibil ca noul coronavirus să fie catalogat drept endemic - adică la fel ca gripa.

”Avem în continuare un virus care evoluează destul de rapid şi care ridică noi provocări. Nu ne află, aşadar, în punctul în care să-l putem califica drept endemic”, a subliniat cea care se ocupă cu Situaţii de Urgenţă la OMS Catherine Smallwood.

Citește și: Simptomul Omicron care apare pe piele, buze și pe unghii. Ce se întâmplă în corp. Rafila: "Suntem în cele mai rapide trenduri"

Omicron se va răspândi foarte repede, cred specialiștii

Peste jumătate dintre europeni ar putea contracta varianta Omicron în două luni, având în vedere ”tsunamiul” actual, preconizează OMS Europa.

OMS Europa avertizează, de asemenea, că lupta împotriva covid-19 cu doze ”booster” anticovid actuale nu este o strategie viabilă, o părere împărtăşită de EMA.

”Dacă avem o strategie în care să administrăm (doze) «booster» la patru luni, vom ajunge să avem probleme cu reacţia imunitară”, avertizează Marco Cavaleri.

”Iar în al doilea rând există, bineînţeles, riscul săturării populaţiei de administrarea continuă a unor doze «booster»”, avertizează el, conform News.

Statele este necesar să înceapă mai degrabă să se gândească la o administrare a unor doze ”booster” la o perioadă lungă de timp şi să le administreze la începutul iernii, la fel ca pe vaccinul antigripal.

Citește și: Ce simptome are “Deltacron”, noua variantă a coronavirusului descoperită. Este o mutație hibrid depistată în Cipru

În pofida faptului că varianta Omicron pare mai contagioasă decât celelalte variante, studii au relevat un risc mai mic de spitalizare în urma unei infecţii cu această variantă - estimat undeva între o trerime şi jumătate faţă de riscul de spitalizare al variantei indiene (delta) -, potrivit EMA.

Adevărul despre varianta Deltacron a noului coronavirus. Ce spun experții după ce au verificat toate datele și informați... (P) De ce aplicările tale la joburi nu se bucură de succes...
Parteneri
Mesaje de Sfânta Maria 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Catine.ro
Ultimele știri
x