De câte ori nu v-ați găsit locul de parcare ocupat? Da, nu ne mirăm că v-au încercat apoi tot felul de stări, iar voabularul dumneavoastră a reînviat toate duhurile pământului. Nu mai este un secret că o asemenea situație generează multe dintre conflictele din București. Care ar fi soluția?
Primul gând: ridicarea ștergătoarelor
Ridicarea ștergătoarelor e primul gând care îți trece prin minte! Nu, mai bine renunță, căci e ilegal și nu merită să ai tu probleme cu legea din cauza altuia care ți-a greșit! Cei care își găsesc locul de parcare ocupat sunt sfătuiți să nu blocheze mașina respectivă și cu atât mai puțin să ridice ștergătoarele sau să o zgârie, întrucât acest comportament poate intra la vandalism.
Ce spun polițiștii
„În Bucureşti parcările plătite sunt la dispoziţia celor care le-au închiriat de la primărie 24 de ore din 24. Nu există un interval orar care să permită altor şoferi să parcheze autoturismul pe locul tău”, a declarat pentru auto-bild.ro un polițist din Capitală.
Cum se procedează?
Cel care și-a găsit locul de parcare ocupat, sesizează poliţia locală din sectorul respectiv care are obligaţia de a trimite un echipaj la faţa locului. „Persoana care a ocupat locul de parcare abuziv va fi identificată şi sancţionată”, afirmă oamenii legii. Totodată, cel care a sunat la poliție trebuie să prezinte dovada că locul de parcare îi aparține.