Antena Căutare

Ce locuri de muncă se pot găsi în străinătate în acest moment

Anul 2020 a început în forță și pentru angajatorii străini care caută forță de muncă în România. Cele mai multe joburi în afara țării sunt în Anglia, în Germania și, mai nou, în Elveția, una dintre statele europene cu cel mai ridicat nivel de trai, respectiv cu cele mai mari salarii.

Ce locuri de muncă se pot găsi în străinătate în acest moment
Locuri de muncă în străinătate | pixabay.com

Angajatorii care pun la dispoziția românilor locuri de muncă în străinătate sunt în căutare de șoferi, muncitori în construcții, îngrijitori sau personal în fabrici din diverse domenii.

Elveția este țara nou intrată în categoria statelor europene în care românii își doresc un job. Pe site-urile de specialitate se caută lucrări în fabrici de ciocolată sau de bere, precum și șoferi livratori sau lucrători comerciali. Salariile ajung și la 2.500 de euro, salariul anunțat de recrutori, deși moneda țării este francul elvețian, plus alte beneficii incluse.

Iată ce locuri de muncă sunt disponibile în străinătate la început de 2020:

Muncitori necalificați și șoferi în Germania

Cei mai mulți angajatori nemți sunt în căutare de lucrători comerciali, manipulanți mărfuri, dar și specialist în instalații sanitare, electricieni, zidari, lăcătuși sau tâmplari, dar și personal pentru domeniul gastronomic sau retail. Sunt posturi vacante pentru bucătari, ajutor bucătari și cameriste. Limba germană la nivel conversațional reprezintă un avantaj, iar la unele posturi limba engleză este obligatorie. Salariile pornesc de la 1.500 de euro și pot depăși 2.000.

Pe lângă salariul lunar, angajatorii oferă și o serie de beneficii, precum transport gratuit din România până în Germania și cazare inclusă, în funcție de job, precum și contract pe o perioadă determinată.

Mai multe joburi disponibile în Elveția

Deși Elveția are un nivel de trai ridicat și reguli stricte în privința imigranților și a veniturilor înregistrate de aceștia pe teritoriul țării lor, pe site-urile de anunțuri de angajare există numeroase posturi vacante pentru orașe mari ca Zurich, Berna sau Genova. Cele mai multe locuri de muncă sunt în fabrici. Se caută manipulanți mărfuri, lucrători în fabrici de ciocolată sau bere, lucrători comerciali în supermaketuri, livratori sau șoferi. În funcție de zonă, se poate cere limba germană, engleză sau italiană. Salariile sunt peste media celor din celelalte țări europene, plecând de la 2.500 de euro, respectiv franci elvețieni și putând depăși 3.500.

Numeroase posturi pentru muncitori în construcții

Domeniul construcțiilor rămânee este de căutat, astfel că există companii care recrutează angajați pentru țări din Europa precum Spania, Italia, Germania, Belgia sau Anglia. În funcție de exeriență și de calificare, oferta salarială pleacă de la 1.500 de euro și poate ajunge până la 2.400 de euro lunar. În plus, există mai multe beneficii precum cazare pe toată perioada contractuală și contract semnat pe cel puțin 24 de luni.

Dacă și tu cauți un loc de muncă în străinătate, intră să vezi oferta de pe JobZZ.ro, platforma cu mii de anunțuri de posturi vacante din toate țările europene și din toate domeniile de activitate pentru a-l alege pe cel care ți se potrivește!

Bărbat din Feteşti prins în timp ce transporta un morun de 120 de kilograme... Caz de gripă în București! O fetiță de un an şi jumătate a fost adusă de urgență în Capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x