Antena Căutare

Ce produs toxic a fost retras din magazinele mari: ”Clienții sunt rugați să nu îl consume!”. În alt supermarket, somon cu Listeria

Mai multe produse au fost scoase urgent de pe piață din trei supermarketuri mari din România, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Un produs extrem de consumat vara a fost retras din cauza substanțelor toxice descoperite.

Ce produs toxic a fost retras din magazinele mari: ”Clienții sunt rugați să nu îl consume!”. În alt supermarket, somon cu Listeria
Mai multe produse au fost scoase urgent de pe piață din trei supermarketuri mari din România, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). | shutterstock

Un lot de somon a fost retras din magazinele extrem de cunoscute din București, care se găsesc la fiecare colț, dar și un sortiment de înghețată din două hypermarketuri mari. Clienții care au cumpărat produsele respective trebuie să le returneze sau să le distrugă și sunt rugați să nu le consume, dacă le mai au în locuințe.

Citește și: Materialele toxice din casă de care e indicat să scapi cât mai repede, potrivit experților

Somon cu Listeria și înghețată cu urme de oxid de etilenă, retrase din mai multe supermarketuri

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a comunicat numele produselor și pașii pe care trebuie să îi urmeze cumpărătorii, dacă au aceste produse în casă.

Numele produsului: 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G

Detalii referitoare la decizia de rechemare a produsului: Rechemarea produsului de la consumatori a fost declanșată la solicitarea furnizorului, constatându-se depășiri ale valorilor admise de Listeria Monocytogenes.

Măsuri pentru consumatori: Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, magazinul celebru din București solicita clienților sa NU consume produsele cu loturile sus menționate si roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐au achiziționat produsul.

Citește și: Avertismentul transmis de ANPC. Alimentele la care trebuie să fim atenți în următoarea perioadă. Pericolul din piețe și magazine

"Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 26.07.2022.

Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, se arată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Totodată, a fost retras și un sortiment de înghețată din magazinele Selgros și Auchan.

”Stimați clienți, General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a produselor sale de înghețată Plain Vanilla comercializate în România. Motivul retragerii: detectarea unor urme de oxid de etilenă (ETO).

Persoanele care au achiziționat produsul având datele de identificare respective (EAN, si care are termen de expirare înainte de 21.05.2023) sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Clienți din magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia”, scrie ANSVSA.

Citește și: Cel mai cunoscut hotel din București, unde au stat staruri internaționale, propus spre închidere de ANPC. Ce nereguli s-au găsit

Admitere Liceu 2022. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe edu.ro. La ce licee au fost admiși elev... De ce se claxonează la nunți și înmormântări. Care sunt motivele pentru care alaiul de mașini claxonează insistent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x