Antena Căutare

Ce s-a ales de Kirill Shamalov, fostul ginere al lui Vladimir Putin, după ce a divorțat de Katerina Tikhonova. Cum a fost pedepsit

Chiar dacă Vladimir Putin este o persoană foarte discretă în privința vieții personale, s-a aflat rapid că fiica sa și unul dintre cei mai apropiați asociați s-au căsătorit. Kirill Shamalov și Katerina Tikhonova s-au cununat în 2013, însă au divorțat câțiva ani mai târziu.

colaj de imagini cu vladimir putin, kirill shamalov si katerina tikhonova Galerie
Chiar dacă Vladimir Putin este o persoană foarte discretă în privința vieții personale, s-a aflat rapid că fiica sa și unul dintre cei mai apropiați asociați s-au căsătorit. Kirill Shamalov și Katerina Tikhonova s-au cununat în 2013, însă au divorțat câțiva ani mai târziu. | Profimediaimages.ro

Katerina Tikhonova și Kirill Shamalov și-au unit destinele în stațiunea de schi Iggora din regiunea Leningrad.

Potrivit datelor, cuplul a invitat 100 de persoane la ceremonie, inclusiv șase ofițeri ai serviciului de securitate prezidențial. După nuntă, tinerii căsătoriți și-au petrecut luna de miere în Mauritius.

Cine este Kirill Shamalov, fostul ginere al lui Vladimir Putin

Kirill Nikolayevich Shamalov s-a născut pe 22 martie 1982. Tatăl său este renumitul om de afaceri, Nikolai Shamalov, care a lucrat ca stomatolog până în anii 1990, când a fondat compania Masterdentservis.

În 2011, Nikolai Shamalov se clasa pe locul 198 în topul celor mai bogați ruși, realizat de către Forbes. Cu toate acestea, el nu a putut să-și mai mențină locul după ce conturile i-au fost înghețate.

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă fiicele lui Vladimir Putin, Maria și Katerina. Președintele Rusiei le-a ținut ascunse de public

Tatăl lui Kirill a fost implicat într-o investigație privind spălarea banilor, corupție și luare de mită în 2008. Se presupune că a refuzat să răspundă la întrebări despre caz în timp ce lucra ca reprezentant al Siemens la Sankt Petersburg. Ancheta a dus la demiterea acestuia din companie.

Din 1993, a început să lucreze alături de Vladimir Putin în Comisia pentru relații externe a Primăriei din Sankt Petersburg. Apoi, pe 10 noiembrie 1996, a devenit membru fondator al cooperativei Ozero.

Familia sa și cea a lui Vladimir Putin aveau o legătură puternică și chiar mergeau împreună în vacanțe.

În 2004, după ce Yuri Kovalchuk și Dmitri Vladimirovich Gorelov au devenit coproprietari ai Băncii Rossiya, tatăl lui Kirill a obținut al doilea cel mai mare pachet de acțiuni la bancă.

Kirill Shamalov s-a îmbogățit după nunta cu fiica lui Vladimir Putin, Katerina Tikhonova

După nunta cu Katerina Tikhonova, averea lui Kirill a început să crească vertiginos. El a reușit să achiziționeze un număr mare de acțiuni la un important petrolier, la doar 18 luni de la căsătorie. De asemenea, și-a părăsit slujba de manager și și-a înființat propria companie pentru a-și gestiona investițiile personale.

De asemenea, el a împrumutat peste 1 miliard de dolari la un an de la căsătoria cu Katrina. Împrumutul i-a fost acordat de o bancă condusă de unul dintre asociații vechi ai lui Putin. A folosit banii pentru a face o investiție în Sibur și în câteva luni, a obținut un profit mare.

Citește și: Cine e Alina Kabaeva, femeia despre care se crede că e iubita lui Vladimir Putin. Există zvonuri că i-ar fi dăruit mai mulți copii

După nunta cu fiica lui Vladimir Putin, Kirill Shamalov a primit cel puțin patru oferte pentru a cumpăra companii rusești din telecomunicații, imobiliare, servicii petroliere și industria metalelor în valoare de miliarde de dolari.

De ce s-au despărțit Katerina Tikhonova și Kirill Shamalov

În 2017, căsnicia Katerinei Tikhonova cu Kirill Shamalov a ajuns la final după ce au apărut zvonuri că bărbatul avea o relație cu Zhanna Volkova.

La scurt timp după divorț, fostul ginere al lui Vladimir Putin s-a căsătorit cu femeia cu care avea o relație încă din timpul mariajului cu Katerina Tikhonova.

Totuși, în 2018, cei doi s-au separat și Shamalov a intentat un proces pentru a respinge căsătoria, declarând că căsătoria este invalidă.

De cealaltă parte, Zhanna a susținut că Kirill avea o relație cu o altă femeie și, din acest motiv, a fost forțată să părăsească căminul conjugal. Ea a adăugat că soțul ei a intentat procesul respectiv pentru că voia să evite orice răspundere în baza contractului de căsătorie.

Citește și: Ce probleme medicale ar avea Vladimir Putin. Ar fi fost operat în 2020 pentru a fi tratat de cancer

Cum a fost pedepsit Kirill Shamalov pentru că a divorțat de fiica președintelui rus

În 2018, Forbes nota că Shamalov avea o avere netă de 1,2 miliarde de dolari. În timpul divorțului, au existat zvonuri că și-a pierdut aproape jumătate din avere.

Potrivit Bloomberg, după divorțul costisitor, averea magnatului rus a fost evaluat la 800 de milioane de dolari, adică cu 40% mai puțin decât valoarea sa inițială.

În prezent, Kirill este directorul executiv Sibur. Presa din Rusia susține că și-a asumat un risc uriaș să divorțeze de Katerina, motiv pentru care a fost lăsat fără mare parte din avere.

Te-ar putea interesa și: UPDATE Război Rusia - Ucraina, ziua 12 LIVE TEXT. Moscova permite evacuarea civililor din Ucraina doar în Belarus și Rusia. Kiev: Condiţia este "complet imorală"

Ziua Femeii 2022: Felicitări cu mesaje ”La mulți ani” sau „Te iubesc, mamă” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe... Loto. A fost câștigat cel mai mare premiu din istoria jocului Joker. Cât valorează și ce a anunțat Loteria Română...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x