Antena Căutare

Ce se întâmplă cu pronunțarea deciziei în cazul Elenei Udrea. Ce au hotărât magistrații din Bulgaria

Judecătorii din Bulgaria au decis amânarea cu 5 zile a deciziei privind extrădarea Eleneu Udrea. Totodată, magistrații au decis să ceară mai multe informații de la autoritățile din România, inclusiv despre condițiile de detenție de la noi din țară.

Colaj cu Elena Udrea Galerie
Judecătorii din Bulgaria au amânat cu cinci zile pronunţarea deciziei în cazul Elenei Udrea | Hepta

Judecătorii din Bulgaria ar fi trebuit să ia o decizie în prinvința soartei Elenei Udrea pe 14 aprilie, însă și-au amânat hotărârea până pe 19 aprilie. Astfel, judecătorii bulgari au amânat cu 5 zile pronunţarea în dosarul în care se discută extrădarea Elenei Udrea în România, cu scoup de a ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare, pe care a primit-o în dosaru Gala Bute, potrivit news.ro.

Totodată, Elena Udrea rămâne în arest preventiv, după ce Instanţa din Bulgaria i-a respins cererea de arest la domiciliu.

Magistraţii din Bulgaria au decis să ceară informaţii suplimentare din România. Decizia este aşteptată în 19 aprilie

Magistraţii au decis să ceară informaţii suplimentare din România, pentru a lua o decizie.

Fostul ministru le-a transmis judecătorilor că refuză să fie predată autorităţilor din România, menționând că a depus cerere de azil în Grecia, însă documentul trebuie tradus.

Decizia finală a magistraţilor din Bulgaria este aşteptată în 19 aprilie.

Mai mult, Elena Udrea a ținut o pledoarie în fața judecătorilor bulgari, cerând să nu fie extrădată:

„Aş spune că este o ocazie nu doar de a soluţiona o cerere de extrădare, ci de a scrie istorie! Cazul meu nu este doar unul cu justiţia din România! Este un caz de justiţie europeană! Aveţi ocazia să arătaţi că, în justiţie, Bulgaria este înaintea României! Trebuie mult curaj pentru o decizie corectă şi legală în cazul meu! Sunt sigură că statul român îşi va retrage şi acest mandat european la adresa mea. Am un copil acasă şi viaţa mea continuă să fie distrusă aşa cum e de opt ani”, a spus Elena Udrea, potrivit observatornews.ro.

Fostul ministru Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire, după ce nu a fost găsită pentru a fi încarcerată după ce condamnarea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a rămas definitivă.

Ulterior, Elena Udrea a fost găsit în Bulgaria.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfăşoară activităţi specifice, în vederea predării femeii către autorităţile din România", transmite IGPR.

Elena Udrea, condamnare definitivă în dosarul Gala Bute după ce ICCJ i-a respins contestaţia în anulare

Condamnarea fostului ministru Elena Udrea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute rămâne definitivă după ce ICCJ a respins joi contestaţia în anulare depusă de aceasta. Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire, conform site-ului IGPR. Ea nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după condamnare.

În dosarul ''Gala Bute'', Elena Udrea a depus o contestaţie prin care solicita anularea condamnării de 6 ani închisoare, avocaţii săi invocând decizia Curţii Constituţionale privind modalitatea nelegală de constituire a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

"Cu majoritate, respinge, ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie şi condamnaţii Udrea Elena Gabriela, Breazu Liberiu Tudor, Nastasia Gheorghe şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 Judecători în dosarul nr. 2303/1/2017", se arată în decizia ICCJ.

Anunț important pentru consumatori. ANPC a dat amenzi pentru comercializarea ouălor. Care este motivul... Patriarhia Română anunță că Sfântul Gheorghe nu va fi sărbătorit pe 23 aprilie. De ce s-a schimbat data...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x