Antena Căutare

Ce se întâmplă în corpul tău, după rugăciune! Zece efecte la care nu te-ai fi gândit niciodată!

Un creștin adevărat șitie că nimic nu se compară cu importanța unei rugăciuni. Totuși, te-ai întrebat vreodată ce efecte are rugăciunea asupra corpului tău?

Un creștin adevărat șitie că nimic nu se compară cu importanța unei rugăciuni. Totuși, te-ai întrebat vreodată ce efecte are rugăciunea asupra corpului tău?

Psihologi, preoți și specialiști sunt de părere că rugăciunea are numeroase efecte pentru sănătate, unele dintre ele văzându-se chiar imediat, la scurt timp de la rostirea acesteia. Care sunt efectele rugăciunii?

Te eliberează de stres rugăciunea îți influențează starea de spirit, te ajută să te relaxezi, reducând astfel, efectele pe care stresul le are asupra diferitelor organe. Nu numai că reduce stresul psihic ci și pe cel fizic, echilibrând reacția emoțională.

Reduce riscul de depresie sau anxietate – conform unui studiu din Marea Britanie, publicat în Jurnalul Sănătății Psihice din Marea Britanie, rugăciunea reduce riscul de a te îmbolnăvi de această boală. Astfel, probabilitatea ca tu să ai o stare de spirit pozitivă crește dacă te rogi într-un lăcaș sfânt.

Te ajută împotriva ”atacurilor emoționale” zilnice rugăciunea te ajută să faci față stresului cotidian, îți oferă o perioadă de liniște și calm doar pentru tine. Astfel, te poți concentra asupra ta reducând stresul mental.

Ce se întâmplă în corpul tău, după rugăciune! Zece efecte la care nu te-ai fi gândit niciodată!

Elimină bolile relaționate cu stresul–bolile cronice (bolile inimii, diabet, hipertensiune,ulcer,migrene) sunt boli care se datorează stresului, sau cel puțin așa sunt considerate. Conform medicinii Ayurveda, stresul este factorul principal pentru acumularea toxinelor în organism, ceea ce duce la condiții cronice,precum diabetul dar și la cancer.

Te face mai fericit – un studiu condus de doctorul Andrew Newberg (Departamentul de Psihiatrie,Universitatea Pennsylvania) a avut ca rezultat faptul că rugăciunea îți crește nivelul de dopamină (cunoscut și sub numele de hormonul fericirii) din creier. Astfel, ești mai fericit și mai liniștit.

Te face un om mai bun –același studiu a descoperit faptul că rugăciunea reduce nivelul ego-ului, afectând regiunea creierului asociată cu această emoție, astfel rugându-te ești mai umil, nu mai ești avar și devii o persoană mai bună.

Ajută la recuperarea după operații rugăciunea ajută la vindecarea cicatricilor după operație, deoarece atunci când ești stresat corpul nu este sincronizat, concentrându-se pe altceva decât pe vindecarea rănilor.

Ține bolile departe rugăciunea îmbunătățește imunitatea, dar s-a descoperit că reduce și simptomele astmului (studiul este încă în desfășurare).

Face bine inimii – după un infarct sau o operație la inimă, rugăciunea te ajută să te recuperezi mai repede, și,se pare că ajută și la regularizarea bătăilor inimii, arată cei de la zenivers.ro.

Te ajută să trăiești mai mult – reducând stresul și riscul factorilor de mediu , corpul tău se va vindeca mai repede și vei îmbătrâni ”mai eficient”.

Prinși cu droguri la festival. Polițiștii AntiDrog au capturat 46 de persoane... Argeş: Aproximativ 20 de persoane, evacuate dintr-un bloc din Câmpulung, în urma unui incendiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x