Antena Căutare

Ce se va întâmpla dacă apar noi focare de COVID-19, după relaxarea măsurilor. Alexandru Rafila, informația momentului!

Alexandru Rafila, reprezentanu României la Organizața Mondială a Sănătății a dezvăluit ce s-ar putea întâmpla dacă, după relaxarea măsurilor de siguranță, s-ar înregistra „o explozie a numărului de cazuri”.

Președintele Asociației de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că nu crede că va mai exista o explozie a numărului de cazuri de COVID-19 în România.

Chiar și în cel mai negru scenariu, spune acesta, vom rămâne la cel mult 300, 400 de cazuri pe zi.

„Varianta cea mai puțin favorabilă pe care o întrevăd eu, ar fi să rămânem în zona asta de 300, 350 de cazuri care se înregistrează zilnic. Aceste măsuri de relaxare pot să intre în vigoare, cu toate că recomandările se referă la o scădere susținută a numărului de cazuri, adică să avem măcar câteva zile, două săptămâni”, a declarat Alexandru Rafila.

Citește și:

„Plămânii bolnavilor se făceau bucăți”. Mărturii din infern: Ce a văzut un medic trimis să lupte cu noul coronavirus, în Suceava

„Dacă însă ar fi o situație de explozie a numărului de cazuri, atunci eu m-aș concentra pe focare. Pentru că nu cred că ar putea fi o explozie la nivel național”, a adăugat profesorul.

Invitat la matinalul Antena 1, Neatza cu Răzvan și Dani, Alexandru Rafila, a subliniat faptul că românii nu ar trebui să se relaxeze pe deplin, căci epidemia de coronavirus din România este încă prezentă.

Citește și:

O celulă din organismul uman, cheia unui nou tratament pentru COVID-19: „Elimină coronavirusul și poate preveni infectarea”

„Relaxarea comportamentală nu ar trebui să existe. Ceea ce am învățat în ultimele luni privind distanțarea socială și purtarea măștii trebuie să devină o obișnuință, fiindcă nu vom asista la o dispariție a noului coronavirus, poate doar la o reducere a transmiterii, în cursul verii.

Nu știm sigur însă. Nu trebuie să excludem nici posibilitatea apariției unor noi focare”, a spus Rafila.

Întregul interviu poate fi urmărit AICI.

Medicii fac eforturi pentru a-l salva de la moarte pe ÎPS Pimen. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a primit trei doze ... Bogdan Badea, CEO eJobs România: ”Încep să se vadă semnele de repornire a pieței muncii. În ultima săptămână și jumătate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x