Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:45Observator - Editie Speciala

O celulă din organismul uman, cheia unui nou tratament pentru COVID-19: „Elimină coronavirusul și poate preveni infectarea”

Cercetătorii olandezi au făcut o descoperire importantă în lupta împotriva COVID-19. Aceștia au reușit să identifice o celulă din organismul uman capabilă să elimine coronavirusul și să prevină infectarea.

O celulă din organismul uman, cheia unui nou tratament pentru COVID-19

Profimedia

Celula identificată de cercetătorii de la Universitatea din Utrecht este anticorpul monoclonal.

Descoperirea olandezilor reprezintă un pas important în dezvoltarea unui tratament împotriva Covid-19, potrivit unui articol publicat de revista Nature Communications şi citat de agenţia EFE.

Specialiștii speră să poată dezvolta anticorpi umani, în încercarea de a preveni infecţia respiratorie provocată de SARS-CoV-2.

Citește și:

Ce șanse ai, cu adevărat, să te infectezi a doua oară cu noul coronavirus: „Oamenii pot dobândi imunitate”

„Această cercetare este continuarea unui studiu realizat în anii trecuţi cu anticorpi care au vizat infecţia cu SARS-CoV, care a apărut în 2002/2003.

Utilizând această colecţie de anticorpi împotriva SARS-CoV, am identificat unul care neutralizează infectarea culturilor de celule cu SARS-CoV-2.

Acest anticorp neutralizator are capacitatea de a altera cursul infecţiei în gazda infectată, sprijină eliminarea virusului sau protejează o persoană expusă la acest virus pentru a nu se infecta”, a declarat Berend-Jan Bosch, cercetător la Universitatea din Utrech.

Conform articolului din revista Nature, anticorpii terapeutici convenţionali sunt mai întâi dezvolvaţi la alte specii, iar apoi sunt supuşi unui tratament special adiţional pentru a putea fi „transferaţi” la oameni.

Citește și:

Important! Cum și când trebuie să purtăm măștile de protecție? Cât de des trebuie schimbate? Informații complete, de la specialiști

Testul ce îți spune dacă ai fost infectat cu noul coronavirus

Compania Roche Diagnostics a anunțat că a creat un test ce poate detecta prezența anticorpilor anti-coronavirus, potrivit Daily Mail.

Roche, ce fabrică şi teste moleculare pentru identificarea infecţiilor active de COVID-19, a arătat că testul său pentru anticorpi are o rată de specificitate de peste 99,8% şi o sensibilitate de 100%, ceea ce înseamnă că testele vor avea foarte puţine rezultate fals pozitive şi niciun rezultat fals negativ.

Mai multe detalii despre acest subiect, puteți citi aici: Veste excelentă! A apărut testul ce îți spune dacă ai fost infectat cu noul coronavirus: „Garantat, 100%! Nu există rezultate false!”

Recomandari