Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră despre medicul fals! Ce spun pacientele care au sunat la linia special înfiinţată după cazul lui Matteo Politi

Autoritățile au înființat o linie telefonică specială după cazul falsului chirurg, care ar fi operat în patru clinici din București, în ciuda faptului că nu avea studii medicale, însă ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că deocamdată s-au înregistrat șapte apeluri de la paciente care susțin că nu au avut probleme cu el

Autoritățile au înființat o linie telefonică specială după cazul falsului chirurg, care ar fi operat în patru clinici din București, în ciuda faptului că nu avea studii medicale, însă ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că deocamdată s-au înregistrat șapte apeluri de la paciente care susțin că nu au avut probleme cu el. În plus, ministrul a afirmat că cele două paciente care au declarat presei că ar fi avut probleme în urma intervenţiilor făcute de Matteo Politi nu au sunat.

Ultimă oră! Medicul fals care a operat în Capitală ar fi fost ajutat de un avocat fals: ”Numele vehiculat nu apare în Tabloul Avocaţilor!”

”S-au înregistrat până acum 7 telefoane, trei paciente. (...) Trei paciente care spun că nu au probleme. Am văzut în media că există două paciente care spun că au avut probleme, acelea încă nu au sunat”, a mai spus Sorina Pintea.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) a înfiinţat, joi, o linie telefonică directă pentru obţinerea de informaţii despre serviciile medicale acordate de Matteo Politi în clinici private din capitală. Numărul de telefon va fi valabil până în 15 februarie.

De asemena, ea a mărturisit că se vor face modificări în procedura de autorizare a cabinetelor şi clinicilor medicale, acestea urmând a depune un dosar şi cu privire la calificarea personalului.

”Încercăm să punem la punct un sistem de monitorizare a activităţii medicale din România”, a declarat, luni Sorina Pintea.

Daniel Ionaşcu, avocatul care îl apără pe medicul fals: „Când m-a văzut, a început să plângă”

Aceasta a explicat că, în prezent, autorizarea cabinetelor şi a clinicilor se face de către direcţiile de sănătate publică, dar în ceea ce priveşte respectarea normelor igienico-sanitare şi a circuitelor.

Informații halucinante despre fostul zidar devenit peste noapte medic stomatolog fals! Cu ce își anestezia bărbatul ,,victimele''

”Vom introduce expres obligativitatea ca la obţinerea autorizaţiei de funcţionare să se depună şi un document, un dosar, privind calificarea personalului, pentru că noi, ca şi minister, suntem responsabili de siguranţa actului medical”, a mai spus Pintea, potrivit News.ro.

Aceasta a reiterat ideea că ”furnizorul este responsabil de calitatea actului medical şi de personalul care face intervenţiile pe care le face un anumit cabinet”.

Falsul chirurg Matteo Politi, care a operat în mai multe clinici private din România, a fost reţinut miercuri seară, iar joi a fost arestat.

Ultimele știri