Antena Căutare

Cei care ajung la spital din cauza alcoolului ar putea fi obligati sa isi plateasca spitalizarea

Un pahar in plus ar putea deveni mult mai scump decat drumul pana la spital pentru cei cu stomacul mai slab. Si asta pentru ca toti pacientii care ajung la urgente din cauza consumului excesiv de alcool ar putea fi obligati sa isi plateasca spitalizarea. Proiectul a trecut deja de Senat si asteapta aprobarea deputatilor.

O ambianta cu un betiv in toata splendoarea lui. Astfel de scene ar putea ustura la buzunar protagonistii. Dar doar pe cei care ajung la spital.

Daca nu platesc spitalizarea, ii paste munca in folosul comunitatii. Initiatorii proiectului de lege sustin ca peste 50.000 de romani ajung in fiecare an la spital din cauza bauturii in exces. Iar tratamentul lor costa statul peste 25 de milioane de euro.

Aceasta femeie si-a adus barbatul la spital dupa ce i s-a facut rau, la o pomana. Nea Gheorghe are probleme cu rinichii, cu stomacul, dar nu s-a putut abtine de la cel putin un pahar. Chiar si asa, e adeptul proiectului de lege.

Romanii consuma anual peste 15 litri de alcool pe cap de locuitor, o valoare mult peste media europeana. Statisticile sunt cu atat mai negre cu cat alcoolul duce deseori la violenta. Iar camerele de garda nu fac exceptie. Proiectul de lege a trecut de Senat si asteapta aprobarea Camerei Deputatilor.

Zalau: Un politician, acuzat ca a batut fara mila un baiat de 17 ani... CV-urile, inlocuite de un card european pentru cei care isi cauta un loc de munca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x