Antena Căutare

Cetățenii care merg din România în Bulgaria nu mai trebuie să prezinte certificatul Covid la graniță. Anunțul MAE

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că cetățenii care merg în Bulgaria de pe terirtoriul României nu mai tebuie să prezinte certificatul Covid la graniță.

Colaj cu granița România-Bulgaria Galerie
Cetățenii care merg din România în Bulgaria nu mai trebuie să prezinte la graniță certificatul Covid | Shutterstock

Ministrul Sănătăţii din Bulgaria, Asena Serbezova, a enumerat mai multe state, printre care și România, pentru care nu se mai impune prezentarea certificatului Covid la graniță, potrivit mae.ro.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că cetățenii care merg din România în Bulgaria trebuie să prezinte la graniță doar documentele de călătorie, fără cele legate de Covid-19.

Citește și: Imagini tulburătoare de pe străzile din Shanghai. Ce au făcut oamenii după o săptămână de carantină totală cauzată de Covid VIDEO

Cetățenii care merg din România în Bulgaria nu mai trebuie să prezinte la graniță certificatul Covid

„Cetățenilor români care sosesc din România (inclusiv din Republica Macedonia de Nord, Turcia, Serbia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Israel și Egipt), li se permite intrarea DOAR în baza prezentării documentelor de călătorie (carte de identitate sau pașaport aflate în perioada de valabilitate) FĂRĂ a mai fi necesară prezentarea documentelor în legătură cu COVID-19”m se arată în anunțul MAE.

Nu același lucru este valabil pentru românii care merg în Bulgaria venind din alte state decât România, Republica Macedonia de Nord, Turcia, Serbia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Israel și Egipt.

Citește și: Alte 9 simptome de Covid-19 au fost introduse pe lista oficială a Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie

„Cetățenilor români care sosesc din alte state decât cele zece state enumerate mai sus li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei în baza prezentării documentelor de călătorie și, la alegere, a unuia dintre următoarele documente COVID-19:

  • certificat digital UE privind vaccinarea împotriva COVID-19
  • certificat digital UE privind vindecarea de COVID-19 sau
  • certificat digital UE privind testarea pentru COVID-19, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria sau un certificat digital UE privind testarea pentru COVID-19, care atestă un rezultat negativ al unui test rapid antigen (RAT), efectuat cu maxim 48 de ore înaintea sosirii în Bulgaria.

„În ipoteza în care cetățenii români nu pot prezenta niciunul din documentele prevăzute mai sus (unul din cele trei categorii de certificate digitale UE pentru COVID) aceștia vor fi plasați în carantină pentru o perioadă de 10 zile, la locuința acestora sau la o altă adresă la care au indicat că vor locui. După 72 de ore de la momentul intrării în carantină, persoana în cauză poate efectua o testare PCR sau RAT, dintre cele menționate în Anexa nr. 1 a ordinului (https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2022/03/30/zapoved_rd-01-152-30032022_g.pdf), iar dacă rezultatul este negativ, va putea ieși din carantină începând cu ziua în care s-a efectuat înregistrarea în Sistemul național informațional de luptă împotriva COVID-19”, se arată în anunțul MAE.

MAE a mai preizat că „intrarea în Bulgaria pentru cetățenii români care sosesc din Grecia și care intenționează să înnopteze pe teritoriul bulgar, se va face cu îndeplinirea condiției prezentării, suplimentar documentelor de călătorie, a unuia dintre documentele specifice COVID-19 prezentate mai sus. În cazul cetățenilor români care se întorc către România venind din Grecia, tranzitul teritoriului bulgar, prin garantarea părăsirii imediate a teritoriului bulgar, se face doar în baza documentelor de călătorie (carte de identitate sau pașaport), fără obligația prezentării documentelor specifice COVID-19”.

În februarie Bulgaria a renunțat la obligativitatea prezentării certificatului verde pentru accesul în spaţiile publice.

Rata inflaţiei în România a ajuns la 10,2% în martie, cea mai mare din ultimii 18 ani. La ce produse au explodat prețuri... Ce se întâmplă cu relația dintre Olena Zelenska și Volodimir Zelenski. Primul interviu al Primei Doamne de la începutul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x