Antena Căutare

Bulgaria va renunţa la obligativitatea prezentării certificatului verde pentru accesul în spaţiile publice

Bulgaria este țara care va renunța la obligativitatea prezentării certificatului verde pentru accesul în spaţiile publice. Așadar, se va putea intra în restaurante, cluburi, centre comercial și late locuri publice fără certificatul care atestă vaccinarea, dacă cazurile de Coronavirus vor scădea.

telefon-certificat-verde-vaccin
Bulgaria este țara care va renunța la obligativitatea prezentării certificatului verde pentru accesul în spaţiile publice. | Shutterstock

Încă din octombrie 2021, Bulgaria a impus restricții drastice în ceea ce privește pandemia de Coronavirus. Obligativitate certificatului verde, prezentarea unui test negativ sau dovadă infectării recente cu Covid-19 au devenit principalele modalități prin care se putea intra în spațiile publice.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: "Anul 2022 va fi anul de conviețuire cu virusul". Cum vede relaxarea măsurilor

În urma măsurilor introduse de stat, populația a luat intițiativă și a protestat, Bulgaria fiind țara cu aproape cei mai mulți oameni nevaccinați din Uniunea Europeană.

De când se va renunța la obligativitatea prezentării certificatului verde în spațiile publice

În ultimele trei săptămâni s-a înregistrat o scădere majoră a cazurilor de Coronavirus în țara balcanică cu 7 milioane de locuitori. De asemenea, luni au fost raportate 1.235 de noi infecţii zilnice, comparativ cu peste 12.000 de cazuri noi înregistrate pe 26 ianuarie.

”Am reuşit să trecem prin valul Omicron fără închideri masive de şcoli sau afaceri... Prognozele noastre arată că în jurul datei de 20 martie va fi posibil să încetăm toate restricţiile din ţară legate de Certificatul Verde”, a spus Petkov, conform news.ro.

Petkov susține în continuare vaccinare populației și îi îndeamnă se se vaccineze pe oameni, mai ales pe cei care își doresc să călătorească în Uniunea Europeană, unde certificatul verde este obligatoriu.

Citește și: De ce Raed Arafat nu se grăbește cu ridicarea restricțiilor. Declarțiile șefului DSU: "Să ridici măsuri, trebuie prima dată..."

Începând cu 24 februarie, mall-urile, cinematografe, săli de sport şi baruri vor putea primi clienții care nu prezintă certificatul verde la intrarea în spațiul public. De asemenea, cu data de 5 martie, Bulgaria își va deschide granițele pentru călătorii care sunt vaccinați cu schema completă.

Angel Kunchev, inspectorul şef de sănătate al Bulgariei, a dezvăluit că permisul de sănătate va fi folosit doar pentru a facilita călătoriile în străinătate de pe 20 martie, dacă situație se va îndreptate spre mai bine.

Când am putea scăpa de certificatul verde și mască

La începutul lunii februarie, Alexandru Rafila a anunțat ce se va întâmpla cu certificatul verde și mască.

"Ultimele restricţii, dacă vreţi, care se vor ridica vor fi legate de utilizarea măştii în interior. În rest, probabil că vom putea reveni la normal şi sper să putem să renunţăm şi la starea de alertă care deja se prelungeşte de aproape doi ani în România.

Creşterea a fost timp de cinci-şase săptămâni (...) şi probabil că într-un interval de timp similar sau chiar puţin mai scurt vom ajunge la valorile înregistrate la jumătatea lunii decembrie. Cred că mai degrabă în luna martie o să ajungem pentru că un interval de patru săptămâni socotit de acum, suntem în 10 februarie (...), probabil că trei patru-săptămâni de acum încolo vom asista la o scădere rapidă, să sperăm că rămâne aşa. Asta nu înseamnă că oamenii nu trebuie să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi că nu trebuie să protejăm mai ales pe cei vulnerabili prin vaccinare", a declarat Alexandru Rafila, pentru digi24.ro.

Dragobete 2022: Tradiții și obiceiuri pe 24 februarie. Ce superstiții se păstrează din bătrâni la sărbătorea de azi... O piață din București a fost închisă de inspectorii de la ANPC. Ce au găsit și care au fost amenzile date: „O nouă dezam...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x