Antena Căutare

CFR-istii au grija de buzunarele lor, nu de calatori: Fura organizat sinele de cale ferata

Calea ferata pe tronsonul Bucuresti Constanta a fost modernizata, iar autoritatile au promis calatorilor ca drumul spre mare va fi mult mai scurrt. Cu toate acestea, calatoria este la fel de grea din cauza furturilor de cale ferata, comise de nimeni altii decat de angajatii CFR. In loc sa vegheze la siguranta calatorilor, acestia nu fac decat sa le puna viata in pericol. Asa cum s-a demonstrat in anii trecuti, un furt aparent inofensiv poate insemna pierderea unor vieti.

Sinele de cale ferata ii tenteaza pe angajatii CFR care vad in o sursa de a-si rotunji veniturile. Avand in vedere ca un kilogram de fier se cumpara cu 1,3 lei, profitul este foarte tentant. Nu este nevoie sa fure decat 15 metri de sina, care cantaresc o tona, si castiga inca un salariu.

Cel mai recent furt de acest gen a avut loc la Gara Baneasa. Aici, angajatii CFR veneau bine pregatiti, cu unelte profesioniste si se conectau la curent la unul dintre stalpii de electricitate din gara. Cunosteau bine locul si veneau la furat la orele potrivite. Hotii aduceau langa gara o dubita si incarcau in ea sinele de cale ferata. „Am vazut cum taiau sina de cale ferata. Au incarcat-o in masina”, a declarat un martor.

Furturile sunt anchetate acum de Politia Transporturi, iar infractorii continua sa vina la serviciu pana cand se vor gasi probe impotriva lor.

Pentru a prefeni aceste furturi, Ministerul Transporturilor vrea sa declare ruta Bucuresti-Constanta una de importanta strategica.

„I-am propus deja primului-ministru si a fost de acord ca acest tronson sa aiba paza asigurata de catre Jandarmerie, sa consideram acest tronson de importanta strategica”, a declarat Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.

Unul dintre cele mai grave accidente feroviare a avut loc in 2008. Atunci, o tanara a murit dupa ce doua vagoane ale trenului in care se afla au deraiat. Accidentul a fost provocat de deplasarea unui macaz. Lipsa unui simplu surub a facut sa se ajunga la o tragedie. Alti patru oameni au fost raniti.

In 2009, a avut loc un nou accident. In zona localitatii Carcea, aflata intre Craiova si Caracal, opt vagoane ale unui tren accelerat au deraiat. 15 persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale dintr-un motiv stupid. Niste piese din metal, folosite pentru a face legatura intre sine fusesera furate.

Foto: Intact Images

Doua tinere mame au plecat de la maternitate fiecare cu copilul celeilalte... Alimentarea cu electricitate, intrerupta pe unele strazi din Bucuresti si Ilfov...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x