Căutare Live

De unde cumperi cireșe de mai cu 20 de lei kilogramul. În piețe, nimeni nu se atinge de ele, din cauza prețurilor record

Coapte şi gustoase, cireşele de mai sunt gata să ajungă pe mesele pofticioşilor. În patria lor, în localitatea Păuleşti, oamenii şi-au scos deja recolta la poartă, în aşteptarea clienţilor. Cumpărătorii nu prea se îngrămădesc, însă, din cauza regulilor impuse de epidemie. Iar în pieţe, cireşele aduse din Grecia au statut de bibelouri pe tarabe. La 60 de lei kilogramul, oamenii mai mult le admiră, decât le cumpără.

Producătorii locali sunt la mare căutare. Aproape că nu există familie în Păuleşti care să nu aibă măcar un cireş în curte. Fructele nu se culeg cu una-cu două. E multă migală până când se umple coşul.

"Am inceput de cateva zile. Suntem multumiti asa, ca productie. Sunt frumusele, gustoase, astea primele. Trufandale, cum se spune", explică Alexandru Matei, producator.

Producătorii sunt mulţumiţi de recoltă deşi vremea nu a fost foarte prietenoasă. În schimb, se plâng că nu găsesc ajutoare pentru munca din livezi.

Citește și: Care este prețul real al cireșelor din import ce se vând atât de scump, în România! Diferența este uriașă!

"De cativa ani, se perpetua treaba asta. Nu gasim oameni sa culegem. Ne ajutam noi intre noi, cu familia, cu copiii, cu ginerii, cu cine mai putem. E foarte greu cu oamenii la cules. Nu prea gasesti", mai spune omul.

Cireșe de mai: 20 de lei la poartă, 60 de lei la piață

Odată culese, cireşele, sută la sută naturale, aşa cum le laudă producătorii, ajung pe tarabele de la poartă. Preţul este accesibil, dar lipsesc clienţii: "Sunt gata de vreo trei zile şi am început să dăm. Mai uşurel, mai greuţ că lumea se vaită de bani".

Localnicii din Paulesti isi reinnoiesc, an de an, atestatul de producator pentru a putea vinde, in siguranta, la poarta delicioasele fructe.

Delicioase sunt şi cele de la piaţă. Ce-i drept, nu sunt româneşti, ci greceşti. Şi costă cu 40 de lei mai mult.

"60 de lei? Nu, niciodata nu o sa dau 60 de lei. Prefer sa merg la mama acasa si sa mananc direct din cires", spune un bărbat.

Nu uitaţi că, în această perioadă, este recomandat să le cumpăraţi numai din locuri în care vânzătorii poartă mănuși, iar alți clienți nu au acces cu mâinile goale

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Ce se întâmplă cu elevii și profesorii care revin la școală de pe 1 iunie pentru pregătirea examenelor. Anunțul de ultim...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri