Producătorii locali sunt la mare căutare. Aproape că nu există familie în Păuleşti care să nu aibă măcar un cireş în curte. Fructele nu se culeg cu una-cu două. E multă migală până când se umple coşul.
"Am inceput de cateva zile. Suntem multumiti asa, ca productie. Sunt frumusele, gustoase, astea primele. Trufandale, cum se spune", explică Alexandru Matei, producator.
Producătorii sunt mulţumiţi de recoltă deşi vremea nu a fost foarte prietenoasă. În schimb, se plâng că nu găsesc ajutoare pentru munca din livezi.
Citește și: Care este prețul real al cireșelor din import ce se vând atât de scump, în România! Diferența este uriașă!
"De cativa ani, se perpetua treaba asta. Nu gasim oameni sa culegem. Ne ajutam noi intre noi, cu familia, cu copiii, cu ginerii, cu cine mai putem. E foarte greu cu oamenii la cules. Nu prea gasesti", mai spune omul.
Cireșe de mai: 20 de lei la poartă, 60 de lei la piață
Odată culese, cireşele, sută la sută naturale, aşa cum le laudă producătorii, ajung pe tarabele de la poartă. Preţul este accesibil, dar lipsesc clienţii: "Sunt gata de vreo trei zile şi am început să dăm. Mai uşurel, mai greuţ că lumea se vaită de bani".
Localnicii din Paulesti isi reinnoiesc, an de an, atestatul de producator pentru a putea vinde, in siguranta, la poarta delicioasele fructe.
Delicioase sunt şi cele de la piaţă. Ce-i drept, nu sunt româneşti, ci greceşti. Şi costă cu 40 de lei mai mult.
"60 de lei? Nu, niciodata nu o sa dau 60 de lei. Prefer sa merg la mama acasa si sa mananc direct din cires", spune un bărbat.
Nu uitaţi că, în această perioadă, este recomandat să le cumpăraţi numai din locuri în care vânzătorii poartă mănuși, iar alți clienți nu au acces cu mâinile goale
Trei operatori au fost amendaţi cu câte 35.000 de lei pentru că nu au dezafectat construcţiile ridicate ilegal pe plaja ... Studentă la Medicină, mărturisiri după ce ea și familia ei au contractat noul coronavirus: ”Noi am supraviețuit, ne-am t...