Antena Căutare

"Cod Portocaliu" de vijelii, pentru judetele Vaslui si Galati!

Meteorologii au emis, marti, o avertizare de cod portocaliu de vijelii pentru judetele Vaslui si Galati.

Specialistii anunta ca se vor semnala ploi cu caracter torential (cantitatile de apa vor depasi 35 l/mp, izolat 50 l/mp), grindina de dimensiuni medii, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Avertizarea vizeaza localitatile de pe valea Prutului din Vaslui, respectiv localitatile Hoceni, Hurdugi, Vutcani, Albesti, Rosiesti, Husi, Gagesti, Suletea, Epureni, Falciu, Murgeni si Blagesti.

VEZI prognoza pentru urmatoarele 10 zile!

In judetul Galati, sunt vizate localitatile Baneasa, Varlezi, Targu Bujor.

O alta atentionare de vremea a fost emisa pentru Miercurea Ciuc si este valabila in intervalul 16.15-18.00.

In aceasta perioada, sunt asteptate descarcari electrice, ploi cu caracter torential si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, precum si conditii de grindina.

Iata prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Marti (12 iulie)

In tara, vremea va deveni in general instabila, iar valorile termice vor marca o scadere in cea mai mare parte a tarii. Temporar innorarile vor fi accentuate si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in majoritatea regiunilor, exceptand partea de vest a tarii, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse, mai ales in prima parte a zilei. Izolat vor fi caderi de grindina si, mai ales in zona de munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 25 si 33 de grade, iar cele minime se vor situa intre 12 si 22 de grade.

In Bucuresti, cerul va fi temporar noros si, indeosebi dupa-amiaza si noaptea vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 32 de grade, iar cea minima va fi de 18-19 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

Miercuri (13 iulie)

In tara, vor fi innorari temporare in estul si sudul tarii, unde, mai ales in cursul zilei, local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse, mai ales in Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 34 de grade, iar cele minime intre 13 si 23 de grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

In Bucuresti
, cerul va avea innorari temporare in cursul zilei, cand vor mai fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 31 de grade, iar cea minima va fi de 18-19 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

Joi (14 iulie)

In tara, vremea va fi calduroasa, caniculara la amiaza local in Campia de Vest. Cerul va fi variabil si doar izolat, mai ales la munte, trecator va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 28 si 35 de grade, iar cele minime intre 14 si 23 de grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

In Bucuresti, vremea va fi calduroasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 33 de grade, iar cea minima va fi de 17-19 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

Sursa: Antena3

Accident teribil la Bran: Sapte oameni, raniti grav... Cluj: Elevii cu 10 la Bac au primit cate un IPad 2, de la o fundatie a prefectului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x