Antena Căutare

Codruta Kovesi despre prinderea lui Boldea: "Nu e un impediment ca nu avem acord de extradare cu Kenya"

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a explicat astazi faptul ca aducerea in tara a deputatului Mihail Boldea nu depinde de exista unui tratat de extradare cu tara in care s-ar afla acesta.

"Poate fi adus in Romania. Nu e un impediment faptul ca nu avem un acord de extradare cu Kenya. Va reamintesc ca Nicolae Popa a fost adus in tara din Indonezia, desi nu aveam nici o intelegere cu aceasta tara", a spus Codruta Kovesi.

Procurorul general a luat si apararea procurorului de caz. "A fost supus unei presiuni mediatice extraordinare in un an si jumatate. A fost reclamat si anchetat. El si sotia lui nu au dormit 48 de ore. Nu s-a gandit ca deputatul ar putea parasi tara", a explicat Codruta Kovesi.

Pe de alta parte Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a autosesizat si verifica "aspectele semnalate de mass-media" privind plecarea din tara a deputatului Mihail Boldea, informeaza Mediafax.

"Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu cu privire la aspectele aparute in mass-media in legatura cu plecarea din tara a inculpatului Boldea Mihai, cercetat de DIICOT - Serviciul Teritorial Galati. In raport de continutul articolelor de presa, Serviciul de inspectie judiciara pentru procurori urmeaza a efectua verificari prealabile, potrivit competentelor", se arata in comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Foto: Intact Images

Primaria Sectorului 3 cheltuieste pe metrul patrat de spatiu verde de 30 de ori mai mult decat Viena... Basescu: “Boldea a fost in Kenya. Plecarea lui din Romania, o greseala a procurorilor”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x