Antena Căutare

Comerciantii schimba etichetele artificiilor periculoase si le vand fara probleme

Isi intind pe taraba petardele si artificiile si se lauda ca marfa este legala si fara riscuri. De fapt, pietarii vand ce vor, pentru ca modifica etichetele dupa bunul plac. Au dovedit-o reporterii Observator, dupa ce au cumparat dintr-o piata artificii aparent legale, si au descoperit, impreuna cu autoritatile, ca in spatele unei etichete false, se ascund mici bombe periculoase.

Materialele pirotehnice prea puternice ca sa stea, legal, pe taraba se tin ascunse si se dau pe sub mana. In lege, materialele pirotehnice sunt impartite pe mai multe clase. Cea mai putin periculoasa si singura care poate sta pe taraba este clasa intai, dar de dragul profitului, pietarii mai umbla la etichete.

“In momentul in care cumparatorul constata ca pe unul din produse exista aplicat un colant cu categoria, iar pe celalalt este aplicata pe ambalajul original, poate sa-i trezeasca suspiciuni”, a declarat Marian Stan, seful biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Buzau..

Cu alte cuvinte, vanzatorii pot aplica propriile etichete, pentru aparenta legalitatii. Autoritatile ne recomanda ca la prima suspiciune sa cerem acte.

In momentul in care sunt neconcordante sau neintelegeri vizavi de clase comerciantii sunt obligati sa prezinte o declaratie de conformitate. Daca nu au aceasta declaratie, incalca legea. Pana acum, politistii au confiscat peste 32.000 de articole interzise, numai in Buzau. Sapte comercianti de petarde s-au ales cu dosar penal.

Cristian Cioaca ramane in arest: Magistratii au respins cererea lui de eliberare... A inceput goana dupa cumparaturile de Revelion...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x