Antena Căutare

Condițiile pe care românii plecați în străinătate trebuie să le îndeplinească pentru a petrece Paștele acasă, în România

Ministrul Afacerilor Interne a explicat ce condiții trebuie să îndeplinească românii plecați în străinătate pentru a reveni în România și a sărbători Paștele acasă, cu familia.

colaj de imagini cu raed arafat si florin citu Galerie
Ce condiții trebuie să îndeplinească românii plecați în străinătate pentru a reveni în România și a sărbători Paștele acasă | Hepta.ro & Shutterstock.com

Conform autorităților, cei care nu vor avea, la intrarea în România, un test PCR cu rezultat negativ vor intra în carantină timp de 14 zile. Românii care au făcut testul înainte cu cel mult 72 de ore vor rămâne izolați la domiciliu sau la o altă adresă declarată.

Și cei care prezintă un test negativ și vin dintr-o țară aflată pe lista galbenă vor fi carantinați timp de 14 sau 19 zile, în funcție de situație, conform Antena 3.

Citește și: Cum se vor desfășura cursurile după vacanța de Paște. Sorin Cîmpeanu și Klaus Iohannis au stabilit scenariile

Pentru cei care și-au făcut vaccinul, iar de la rapel a trecut minim 10 zile, nu va exista nicio restricție. Aceștia vor fi nevoiți doar să respecte toate măsurile menite să împiedice răspândirea virusului COVID-19, care au fost impuse de autoritățile române.

Cum se va desfășura Paștele 2021 în contextul pandemiei de coronavirus

Joi, 8 aprilie 2021, Guvernul a stabilit câteva măsuri privind prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19, în contextul sărbătorilor Pascale şi al prelungirii cu 30 de zile a stării de alertă, începând cu 13 aprilie 2021:

- Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei va fi permisă, în perioada 1 mai- 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (noaptea de Înviere), precum şi în perioada 8 mai- 9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan), pentru participarea la slujbele religioase.

Citește și: Florin Cîțu anunță propunerile pentru Paștele din 2021. Până la ce oră se va putea circula, când se vor închide magazinele

- În zilele de 23 aprilie 2021 şi 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00-20.00. Între orele 20.00-5.00, operatorii economici pot desfăşura doar activitate de livrare la domiciliu.

- Structurile turistice din staţiunile de pe litoralul Mării Negre îşi vor putea desfăşura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maximă de cazare, cu respectarea normelor de protecţie sanitară pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

În plus, a anunțat Guvernul, toate celelalte măsuri de protecţie sanitară sunt menţinute pe perioada stării de alertă.

Citește și: Prognoza meteo până pe 3 mai. Cum va fi vremea de Paște

Rezultate Loto 11 aprilie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Restaurantul Oh!SALAD este #UnulPentruAltul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x