Florin Cîțu anunță propunerile pentru Paștele din 2021. Până la ce oră se va putea circula, când se vor închide magazinele

Premierul Florin Cîțu a afirmat public că va propune CNSU ca circulația în noaptea de Înviere să fie permisă până târziu, iar magazinele să aibă programul modificat de Paște. Până la ce oră se va putea circula, când se vor închide magazinele.

Florin Cîțu, despre Paștele din 2021

Hepta/Shutterstock

Florin Cîţu a anuţat, joi, că va trimite Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă câteva propuneri importante care vizează sărbătrile pascale, potrivit news.ro.

Premierul a afirmat public printr-un mesaj în mediul online cum vede desfășurarea Paștelui din 2021.

Până la ce oră se va putea circula, când se vor închide magazinele

Creștinii sărbătoresc Paștele Ortodox, pe 2 mai 2021, iar Paștele Catolic a fost pe 4 aprilie 2021.

Astfel, va propune prelungirea circulaţiei pe timpul nopţii, până la ora 5.00 şi închiderea magazinelor, în Vinerea Mare, la ora 20.00. De asemenea, o propunere vizează staţiunile de pe litoral.

Citește și: Prognoza meteo până pe 3 mai. Cum va fi vremea de Paște

„Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

- pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;

- magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;

- stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)”, scrie Florin Cîțu.

Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU: - pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe...

Publicată de Florin Cîţu pe Joi, 8 aprilie 2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență urmează să se reunească joi, înaintea ședinței de Guvern în care va fi aprobată o nouă prelungire a stării de alertă.

Raed Arafat, despre Paștele din 2021. Ce se întâmplă în România, în perioada sărbătorilor pascale

Șeful DSU a spus în luna martie pentru Digi24 că în ceea ce privește Paștele de anul acesta, nimeni nu dorește limitarea drepturilor la activitatea religioasă.

Arafat a mai precizat legat de sărbătorile Pascale că: "speranţa este să nu se ajungă la măsuri similare cu anul trecut", adugând că "este cert că nu doreşte nimeni să limiteze dreptul la activitatea religioasă” şi că este prematur să se pronunţe cineva asupra a ceea ce se întâmpla la acel moment.

Citește și: Cât durează, cu adevărat, imunitatea la vaccinul anti-COVID. Raed Arafat a oferit o serie de informații

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a spus care este condiția principală pentru ca slujba de Înviere să se desfășoare. Acesta a precizat că organizarea slujbei de Înviere din 2021 va fi în directă legătură cu dinamica epidemiologică.

Șeful DSU a mai spus că speră ca românii să nu se întoarcă la situația de anul trecut: „Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Ultimele știri