Antena Căutare

UPDATE: DNA cere cinci ani de detentie pentru Adrian Nastase in dosarul "matusa Tamara"

Instanta Suprema va lua in discutie atat contestatia procurorilor anticoruptie in cazul achitarilor din dosarul Matusa Tamara, dar si contestatia in anulare  formulata chiar de Adrian Nastase, in cazul condamnarii sale la doi ani de inchisoare in dosarul Trofeul Calitatii.

UPDATE 15:00 - Procurorul de caz de la DNA a tinut in pledoaria sa de sustinere a dasarului "Matusa Tamara" condamnarea la cinci ani de inchisoare a inculpatilor Adrian Nastase, Ristea Priboi si Ioan Melinescu.

UPDATE 12:00 - Adrian Nastase a declarat astazi in fata magistratilor instantei supreme, ca nu exista suport probator pentru nicio acuzatie din dosarul "Matusa Tamara", in care fostul premier a fost achitat, si ca denuntatorul a avut "o revelatie" sa il denunte.

"Acuzarea si acuzatiile se bazeaza pe o intalnire ce nu a avut loc si pe o intelegere ce nu a existat; pe un denunt al unei persoane aflate in executarea unei pedepse, care a si fost eliberata dupa formularea denuntului facut la peste cinci ani, cand Genica Boerica a avut revelatia acelei intelegeri cu procurorii", a afirmat Nastase, cu referire la denuntatorul din acest dosar.

Fostul premier le-a mai spus judecatorilor ca dosarele sale se bazeaza "pe sondajele de opinie de la nivelul anilor 1999-2000", sugerand ca acestea ar fi politice.

UPDATE 11:35 - Contestatia in cazul Trofeul Calitatii a fost amanata pemtru 1 octombrie. Magistratii nu au primit motivarea sentintei in dosar.

Zi tensionata pentru Adrian Nastase! Fostul premier a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Avocatii acestuia vor incerca sa ii convinga pe magistrati ca faptele pentru care a ajuns in spatele gratiilor s-au prescris.

Instanta Suprema va lua in discutie atat contestatia procurorilor anticoruptie in cazul achitarilor din dosarul Matusa Tamara, dar si contestatia in anulare formulata chiar de Adrian Nastase, in cazul condamnarii sale la doi ani de inchisoare in dosarul Trofeul Calitatii.

Cele doua dosare au termen de judecata astazi, iar conform normelor procedurale, fostul premier trebuie sa fie prezent. Fiind in arest, Nastase va fi adus sub paza, cu o protectie a Penitenciarului Jilava.

Sursa: Antena3.ro

O tanara din Dorohoi, incendiata de o femeie in propria locuinta ... Autorul masacrului de la Perla: "O sa ma revansez fata de victimele mele"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x