Antena Căutare

Copiii legati de pat la spitalul din Buzau au ajuns in presa din Anglia

Romania a cazut din nou in cerneala jurnalistilor britanici, iar noi, cu totii, platim cu obrazul nepasarea si cinismul unor medici. Ziaristii englezi de la The Sun noteaza ca imaginile amintesc despre abuzurile la care au fost supusi in perioada comunista peste 300.000 de copii abadonati, in spitale si centre de plasament.

Imaginile cu copiii legati de pat au socat o lume intreaga. Jurnalistii britanici de la The Sun au scris ca intamplarea de la Buzau a provocat un val de indignare. Din nou a curs cerneala englezeasca si din nou s-a vorbit in general despre romani.

Pe pagina de internet a cotidianului britanic au fost publicate si imaginile surprinse la spitalul din Buzau. "Cu mainile si picioarele legate de paturi, copiii plang in timp ce personalul spitalului ignora tipetele lor”, mai scriu jurnalistii englezi. Si tot ei compara scenele de cosmar cu tratamentele inumane aplicate orfanilor in spitalele comuniste.

Articolul se incheie intr-un ton optimist. Britanicii il citeaza pe presedintele Consiliului Judetean Buzau care a afirmat ca "Oricine este vinovat va plati!".
O afirmatie pe care jurnalistii englezi ar fi tentati s-o creada. Pana acum, nu s-a luat nicio masura. Autoritatile lucreaza inca la proceduri. Ca de obicei procedurile sunt mai importante decat oamenii si mai presus decat copiii.

Sefa sectiei de pediatrie din spitalului judetean Buzau si asistenta sefa vor audiate de abia peste doua zile. Materialul din The Sun a starnit si o serie de comentarii negative.

Englezii nu au pierdut ocazia sa-i ironizeze pe romani, aratand ca astfel de oameni intentioneaza sa se mute in Marea Britanie.

ROANTANAMO: Zborurile CIA din Romania, o afacere de zeci de milioane de dolari, cu ramificatii adanci... Hainele returnate se intorc pe raft ca noi. Electronicele, singurele carora le scade pretul dupa returnare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x