Antena Căutare

Coronavirus. Ce este mit și ce e realitate? Medic de la Institutul "Marius Nasta": "Dacă vă încălziți sinusurile cu feonul nu scăpați de Covid-19"

Profesorul dr. Florin Mihălțan a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv Antena 3, acordat Adinei Anghelescu, despre miturile de prevenție împotriva infecției cu coronavirus.

Profesorul dr. Florin Mihălțan a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv Antena 3, acordat Adinei Anghelescu, despre miturile de prevenție împotriva infecției cu coronavirus.

Citește și: Numărul total de cazuri de coronavirus în România

Mituri de prevenție împotriva infecției cu coronavirus, explicate de profesorul Florin Mihălțan, la Antena 3:

Din nefericire, aceste fake-news-uri au circulat și circulă în continuare. Ele perturbă modul de reacție al individului în fața coronavirusului. OMS a enunțat câteva lucruri care au desființat aceste mituri. Sunt cele care spuneau că o soluție, Salina, aplicată la nivelul nasului, gargară, ar putea să evite această contaminare.

Apoi s-a vorbit despre folosirea foehn-ului ca să își încălzească sinusul la temperaturi care ar putea ucide coronavirusul. Nu are niciun efect.

S-a vorbit despre ultraviolete. Sunt folosite pentru spații, dar nu pentru afecțiunile care sunt pe piele. Acolo nu aduc niciun beneficiu.

S-a vorbit despre efectul benefic al usturoiului. Nu există așa ceva.

S-a vorbit despre vitamina C, care într-o anumită doză e protectivă. Vitamina C crește imunitatea, dar nu e protectivă pentru COVID-19 în mod special.

Cernobîl. Unde particulele radioactive au fost de 200 de ori mai puternice decât bombele atomice de la Hiroshima şi Naga... Credincioșii sărbătoresc, luni, Paștele Blajinilor. Ce este interzis să faci în ziua sfântă de după Duminica Tomii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x