Antena Căutare

Italia, luată prin surprindere total de coronavirus. Oamenii de știință, noi dezvăluiri: ”Virusul circula printre oameni cu mult înainte de diagnosticarea primului caz!”

Italia a pierdut peste 25.000 de persoane de la începutul pandemiei de coronavirus, iar un studiu prezentat vineri arată că primele cazuri de coronavirus au apărut înainte de înregistrarea primului caz cu câteva săptămâni. 

Italia, luată prin surprindere total de coronavirus. Oamenii de știință, noi dezvăluiri: ”Virusul circula printre oameni cu mult înainte de diagnosticarea primului caz!”
Italia, luată prin surprindere total de coronavirus. Oamenii de știință, noi dezvăluiri: ”Virusul circula printre oameni cu mult înainte de diagnosticarea primului caz!”

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări din lume din cauza coronavirusului, iar oamenii de știință au arătat, în cadrul unui studiu, că virusul circula deja de câteva săptămâni atunci când primul pacient a fost diagnosticat. Se întâmpla pe 21 februarie.

Stefano Merler, reprezentant al Fundației ”Bruno Kessler”, a declarat că înainte de înregistrarea primului caz existau multe persoane infectate.

Ultimă oră! Alte 15 persoane au murit din cauza coronavirusului, între care o femeie de 36 de ani. Bilanțul deceselor a urcat la 567

„Ne-am dat seama că existau multe persoane infectate în Lombardia cu mult înainte de 20 februarie, ceea înseamnă că epidemia a început mult mai devreme”, a subliniat el.

Cât de devreme a început epidemia de coronavirus în Italia este imposibil de stabilit, însă oamenii de știință sunt de părere că s-a întâmplat în luna ianurie.

„În ianuarie, cu siguranţă, dar poate chiar înainte. Nu vom şti niciodată”, a adăugat Merler, notând că explozia imediată a numărului de cazuri sugerează că virusul a fost adus în Italia mai degrabă de un grup de oameni decât de o singură persoană.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

De asemenea, o altă echipă de oameni de știință a explicat că noul coronavirus ar fi ajuns în Italia din Germania, nu din China, așa cum s-a spus inițial.

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în Italia

Continuă să scadă îmbolnăvirile de Covid-19 în Italia, potrivit noului buletin transmis de Protecţia Civilă, în prezent fiind 106.527 de persoane afectate de maladie, cu 321 mai puţine faţă de ziua precedentă. Potrivit unui studiu ştiinţific, prezentat vineri, prima infecţie cu Covid-19 din Italia ar fi apărut în ianuarie.

Sunt 60.498 de persoane vindecate, cu 2.922 mai multe în comparaţie cu joi, conform Il Messaggero.

Tragedie de neimaginat într-o familie. Surori gemene, ambele asistente medicale, moarte din cauza COVID-19: ”Toată viața au spus că vor pleca împreună din această lume!”

Scade uşor şi numărul deceselor: 420 în ultimele 24 de ore, totalul victimelor fiind de 25.969.

Totalul cazurilor de la începutul epidemiei este de 192.994 (cifră care include atât persoanele vindecate, cât şi pe cele decedate), cu 3.021 mai multe faţă de ziua precedentă.

Ministrul Mediului: Suntem în discuţii cu cei de la Parchetul General, cu cei de la Ministerul Justiţiei, astfel încât s... Ea e românca care i-a șocat pe medicii din Italia. Nu reușește să scape de coronavirus de 57 de zile: ”Mi se spune că aș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x