Antena Căutare

Mesaj puternic de la Dr. Mahler: Oamenii din orașele mari au murit primii, poluarea a distrus plămânii înaintea coronavirusului

Poluarea pe termen lung afectează aparatul respirator care declanşează inflamaţii. În timp, se produce a scădere a mecanismelor de apărare locală, a atras atenţia managerul Institutului Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler.

Mesaj puternic de la Dr. Mahler: Oamenii din orașele mari au murit primii, poluarea a distrus plămânii înaintea coronavirusului Galerie
Mesaj puternic de la Dr. Mahler: Oamenii din orașele mari au murit primii, poluarea a distrus plămânii înaintea coronavirusului

"Poluarea poate aduce un impact negativ asupra funcției repiratorii. Sunt multe date statistice care aduc corelații cu numărul de cazuri de Covid-19 în anumite regiuni ale lumii și gradul de poluare. Comparația se bazează pe efectele pe care le are poluarea pe termen lung asupra organismului uman.

Aceste particule declanșează la nivelul aparatului respirator procese inflamatorii cu care trăim zilnic. Poate o tuse pe care o consideram banala, dar care în timp afectează mecanismele de apărare ale sistemului respirator, mecanisme care în timp nu vor mai da andament mai ales în cazul captării unui virus", spune dr. Beatrice.

Un nou simptom al coronavirusului atacă pacienții! Pare că le-au degerat picioarele, sunt roșii și tumefiate: „acestea sunt leziuni purpurii"

Purtarea măștii, o condiție necesară pentru a ne proteja de poluare?

Semnal de alarmă! Un alt simptom mai puțin cunoscut al coronavirusului a fost identificat. "Oricine observă acest semn, pe lângă simptomele specifice, să meargă de urgenţă la spital"

"Suntem în fața unui virus pe care îl cunoaștem de la o zi la alta. Sigur că da, orice recomandare pentru prodejarea vieții este bine să fie luată în considerare. Până și experții internaționali recomandă acum protecția!", spune managerul Institutului Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler.

Tratament nou pentru Covid: sângele pacienților vindecați se introduce în corpurile celor bolnavi. Horațiu Moldovan: Introducem o terapie cu plasmă hiperimună

Măsuri pentru obligativitatea purtării măștii s-au luat în șapte județe din România

În județele Galați, Iași, Vaslui, Suceava, Timișoara, Hunedoara, Maramureș. Situaţiile obligatorii sunt legate de expunerea în spațiile publice, transportul în comun, magazine ori farmacii.

Potrivit autorităților, pe post de mască pot fi folosite și eșarfe, pentru a existe un filtru între atmosferă și aparatul respirator (nas și gură).

„Am luat coronavirus de pe niște plase de cumpărături! Sunt îngrozită! Nu mi-a fost niciodată mai rău!”. O femeie s-a infectat cu COVID-19, în izolare

Persoanele care nu poartă măşti sau mijloace similare de protecţie pot fi sancţionate de Poliţia Locală sau Poliţia Naţională cu amenzi de la 100 la 500 de lei sau cu avertisment.

Este posibil ca primele măsuri să fie avertismentele, pentru ca oamenii să conştientizeze cât de importantă este protejarea împotriva răspândirii virusului COVID-19 prin toate mijloacele.

Cutremur, miercuri dimineață. S-a simțit în mai multe județe din România... „Urmează o foamete de proporții biblice”. Efectele crizei COVID-19 vor fi dezastruoase! Avertismentul şeful agenţiei ONU...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x