Antena Căutare

Produsele din China ajunse în țara noastră, la control! Ce anunță autoritățile

Autoritățile din România asigură consumatorii de faptul că toate produsele provenite din China sau alte țări asiatice în care a apărut coronavirusul vor fi atent verificate, pentru a elimina riscurile îmbolnăvirii.

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în China a ajuns la 106 morţi şi la 4.515 de cazuri de infectare confirmate, multe alte persoane fiind suspectate că poartă virusul, au informat marţi autorităţile medicale din această ţară.

Virusul, care aparţine aceleiaşi familii de coronavirusuri care a provocat focarul de SARS în 2002, s-a extins de asemenea în cel puţin 12 ţări de pe patru continente.

În acest context, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a anunțat faptul că va dispune controale la toate loturile de produse ce provin din China, pentru a elimina riscul răspândirii coronavirusului.

Potrivit informațiilor oferite, ANPC va analiza produsele la care există riscuri să existe microbi și germeni de coronavirus.

Românii sunt sfătuiți să urmeze sfaturile Ministerului Sănătății atunci când este vorba despre produse provenite din zona asiatică, dar și atunci când călătoresc în țările cu risc de îmbolnăvire.

Ministerul Sănătăţii: În cazul tânărului din Bacău sosit din China nu este vorba despre infecţie cu coronavirus... Turmă de ovine, spulberată de un șofer. Mai multe oi au fost ucise...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x