Antena Căutare

Cum ești păcălit la piață. Ce fac unii vânzătorii pentru a te face să plătești mai mult

”Trasul la cântar” este sportul favorit al multor vânzători din piețe. Iată cum păcălesc clienții și la ce trebuie să fiți atenți când faceți cumpărături.

colaj de imagini cu vanzatori din piata Galerie
”Trasul la cântar” este sportul favorit al multor vânzători din piețe. Iată cum păcălesc clienții și la ce trebuie să fiți atenți când faceți cumpărături. | Shutterstock.com

Mulți clienți se plâng că sunt furați la cântar în piețele din România. Există o mulțime de clipuri în social media prin care cei păgubiți arată trucurile la care apelează unii vânzători pentru a îi face pe oameni să plătească mai mult.

De exemplu, cea mai cunoscută metodă de furat la cântar nu poate fi văzută dacă stai în fața tarabei. Totul se petrece în spatele cântarului și se execută cu mișcări abile de vânzători.

Citește și: Prețul carburantului a crescut. Cât costă benzina şi motorina începând cu 15 iunie 2023

Cum ești păcălit la piață. Ce fac unii vânzătorii pentru a te face să plătești mai mult

Unii dintre cei care vând produse în piețe apelează la un truc care îi face pe clienți să plece acasă cu mai puţin decât au plătit. Cum fac asta? Află din rândurile următoare.

Ei adaugă pe taletul cântarului un set de pungi. În una dintre pungi, vânzătorii strecoară o greutate mică, pentru a bate la ochi. Astfel că, dacă clientul nu privește cu atenție, nu i se pare nimic anormal că acele pungi sunt agățate tocmai de cântar. Mai ales că aparatul arată 0.

În momentul în care vânzătorul pune produsul la cântărit, atunci lasă să cadă și greutatea ascunsă în pungi. Când ia produsul de pe taler, acesta se asigură că ridică și greutatea aflată în punguță și o așează discret pe tarabă.

În acest mod, nu trezește bănuielile clientului pentru că în continuare cântarul arată 0. În final, paguba clientului este de aproximativ 200 de grame.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu este singurul mod în care clienții sunt furați la piață. Un craiovean a povestit că a plătit pentru 2,2 kg de struguri când în pungă avea doar 1,950. Întors la comerciant, pentru a îi cere socoteală, acesta nici măcar nu a încercat să îl contrazică și i-a pus omului diferența.

„I-am dat plasa să o recântărească. În loc să o pună pe cântar, şi-a dat cafeaua la o parte, a desfăcut plasa și a mai pus doi ciorchini mici. Exact aceia pe care îi punea în plasă peste cântărire și apoi îi lua înapoi. Și eu îi plăteam și pe aia și plecam fără ei. Eu am pus doar patru ciorchini mari, iar dânsa a mai pus doi mici.

Pe urmă i-a luat înapoi și mi-a luat bani și pe aia. Un kilogram era 15,99 lei, ea mi-a luat 34,5 lei şi mi-a dat 1,950 kg. M-a păcălit cu 2-3 lei. Și nu a fost greșeală, a fost cu intenție. S-a mai și enervat. Mi-a zis că pot să fac plângere că ea are relaţii la județ. Iar doamna administratoare nici nu a vrut să se legitimeze şi îi lua apărarea“, a spus bărbatul pentru Gazeta de Sud.

Citește și: Ce să mănânci ca să îți prelungești viața cu cel puțin 10 ani. Experții au dezvăluit lista alimentelor și sunt accesibile

Jurnaliștii publicației menționate au mers în Piața Mare din Craiova pentru a vedea daca situația se repetă. Au fost surprinși să descopere și alte trucuri ale vânzătorilor.

După ce au au fost păcăliți cu 100 de grame când au cumpărat roșii, aceștia au fost victimele unui alt furt când au mers să achiziționeze un kilogram de fasole.

Comerciantul le-a spus jurnaliștilor că fiecare pungă cântărea un kilogram. Cântarul de probă l-a contrazis: 900 de grame de fasole. Nu doar punga cumpărată de aceștia, ci și celelalte expuse la tarabă, a arătat cântarul vânzătorului.

„Lasaţi-mă în pace cu ce e corect. Noi muncim, plătim o grămădă de bani la stat“, a spus doamna care înşela cu 10% oamenii la cantitatea de fasole.

Citește și: Preț cireșe 2023. Primele cireșe au apărut în piețe. Cât costă un kilogram: „Nu-mi permit nici sâmburii”

Cum arată cea mai sexy profesoară de matematică. Tânăra are 26 de ani, e româncă și face furori pe TikTok! VIDEO... Vești bune pentru români. Ce nouă categorie de persoane va primi vouchere de vacanță în 2023...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x