Antena Căutare

Cum îți faci relații în domeniul în care lucrezi. Trei metode la care nu te-ai gândit până acum

În orice domeniu ai lucra, să ai niște conexiuni cu oamenii din industrie este un lucru important, dacă vrei să îți dezvolți o afacere, să nu ratezi oportunități și să înveți de la ei.

În orice domeniu ai lucra, să ai niște conexiuni cu oamenii din industrie este un lucru important, dacă vrei să îți dezvolți o afacere, să nu ratezi oportunități și să înveți de la ei.

Poate deja îți vin în minte numele câtorva oameni influenți din domeniul tău, pe care îi admiri și pe care ai vrea să îi cunoști. Aceste persoane nu numai că îți pot ajuta cariera și afacerea, dacă te afli pe drumul cel bun, dar îți pot deveni mentori și te pot ajuta să îți stabilești mai precis obiectivele profesionale.

Pentru a construi o relație cu acești oameni va trebui, în primul rând, să știi unde îi poți întâlni și abia apoi să te gândești cum ai putea să le faci o impresie bună. Iată locurile în care găsești întotdeauna profesioniști de la care ai ce învăța și cum îi poți aborda:

La conferințe și evenimente din domeniu unde se adună elita

Evenimentele care adună profesioniștii din industria în care activezi sunt cea mai bună cale pentru a-i cunoaște pe acești oameni și a-ți face o părere despre ei înainte să mergi să te prezinți. Multe astfel de evenimente au în program conferințe, discuții sau dezbateri la care participă speakeri talentați, cu experiență și recunoaștere pe plan internațional, de la care ai șansa să afli câteva secrete ale succesului. De exemplu, când te uiți la numele mari care participă la cel mai important eveniment de E-commerce al anului îți dai seama de ce sute de oameni se înghesuie să prindă un loc. Este limpede că ai ce învăța de la speakerii internaționali responsabili de succesul unor giganți ca Amazon, eMAG sau Visa, iar faptul că ai ocazia să le pui întrebări și să vorbești direct cu ei este portița ta spre a crea o primă legătură.

Twitterul te poate ajuta să cunoști oameni din alte țări

Când lucrezi în domenii care se bazează mult pe comunicare, precum jurnalismul, social media, marketing, PR sau advertising, vei descoperi că mulți dintre specialiștii internaționali sunt foarte activi pe rețelele de socializare, însă mai ales pe Twitter. Multe persoane reușesc să își facă relații când interacționează cu cineva în mediul virtual și ies în evidență. Pune-ți la punct profilul, alege câteva publicații nișate din domeniul în care lucrezi și fii la curent cu schimbările sau noutățile care apar. Nu te teme să pui întrebări sau să ceri un sfat printr-un mesaj privat influencer-ilor pe care îi admiri. Șansele ca ei să răspundă și să înceapă astfel o discuție productivă de ambele părți sunt foarte mari. Nu e nevoie să le scrii un bloc de text pentru a le atrage atenția, ci este suficient să le ceri părerea în legătură cu un subiect sau să le pui o întrebare deschisă, care să le stârnească puțin curiozitatea în ceea ce te privește.

Nu lipsi de la petrecerile companiei

Dacă lucrezi într-o multinațională, cu siguranță nu ai apucat să îți cunoști decât o parte din colegi. La petrecerile organizate de companie cu diverse ocazii ai șansa să îți extinzi cercul de cunoscuți și să întâlnești chiar și oameni din afară. Unele firme își invită și clienții la aceste evenimente, așa că nu vei duce lipsă de persoane interesante, care să aibă o experiență vastă și care să-ți poată fi de ajutor. Tot ce trebuie să faci este să îți iei inima în dinți și să te prezinți, apoi să începi o conversație. Evită subiectele banale, precum vremea, temperatura din încăpere sau aglomerația și intră direct în subiecte legate de profesie. Dacă această variantă ți se pare prea directă, poți ruga pe cineva să te prezinte unei persoane pe care o cunoaște și să intre în conversație pentru a ușura interacțiunea dintre voi.

La final, nu uita să ai o carte de vizită la îndemână și să îți exprimi dorința de a păstra legătura. Toate aceste sfaturi îți vor fi de folos indiferent de locul pe care îl ocupi într-o companie sau de succesul afacerii tale, dacă ești antreprenor. Niciodată nu poți ști de unde se ivește o oportunitate, așa că este bine să fii pregătit și să îți dai silința pentru a acumula cunoștințe noi de la cât mai mulți specialiști.

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Rawpixel.com

5 lucruri pe care le au în comun oamenii de succes. Oricine are de învățat din ele... Circulație deviată în București, din cauza unei avarii! „Reparația durează până în decembrie...”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x