Antena Căutare

Cum se manifestă simptomul "degetele Covid-19" și de ce unele persoane pozitive la coronavirus fac această afecțiune

Simptomul “degetele Covid-19” apare la unii pacienți infectați cu coronavirus. Aceștia dezvoltă leziuni asemănătoare degerăturilor la degetele de la picioare și chiar și la mâini. Această complicație asociată bolii ar fi cauzată de modul în care organismul răspunde la virusul din corp.

colaj de fotografii cu picioarele unor persoane și imaginea plastică a virusului covid-19 Galerie
Oamenii de știință au descoperit de ce unele persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 dezvoltă afecțiunea “degete Covid” | shutterstock

Potrivit unui studiu științific, unele persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 dezvoltă afecțiunea “degete Covid-19”, care se manifestă în special prin durere și învinețirea degetelor de la picioare și de la mâini, relatează BBC.

Cum se manifestă simptomul "degetele Covid-19"

Potrivit studiului publicat în Jurnalul britanic de Dermatologie, afecțiunea este un efect secundar apărut în urma luptei sistemului imunitar cu virusul SARS-CoV-2. Aceste leziuni care apar la nivelul degetelor de la mâini și de la picioare pot fi dezvoltate de bolnavii de orice vârstă, dar se manifestă în special în rândul copiilor și tinerilor.

Dacă unii nu simt dureri și au parte doar de o colorarea pielii și de mâncărimi, alții se confruntă cu leziuni dureroase și umflături.

Citește și: Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit pragul de 10 cazuri la mia de locuitori în București. Ce restricții sunt în vigoare

Degetele pot deveni roșii și se învinețesc. Anumite persoane pot avea aceste efecte adverse luni întregi, în timp ce alte categorii de persoane se confruntă doar câteva săptămâni sau zile.

Zona afectată poate deveni roșie sau violet. Unele persoane suferă de mâncărimi, iar altele pot face inclusiv puroi. Pacienții afectați nu mai prezintă și alte simptome, cum ar fi pierderea mirosului sau a gustului, tuse sau febră.

Citește și: Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vaccinat cu AstraZeneca și au decis amânarea rapelului mai mult de 3 luni

Cercetătorii britanici au prezentat cazul unei adolescente de 13 ani din Scoția care a dezvoltat o complicație extrem de gravă. Sofia abia mai putea merge sau purta pantofi, potrivit Observator. Tânăra a povestit că a fost nevoită să folosească un scaun cu rotile pentru a se putea deplasa pe distanțe mai lungi.

Cauza simptomului "degetele Covid-19". De ce anumite persoane sunt afectate și altele nu

Pentru a afla cauza acestui simptom despre care s-a vorbit încă din primăvara anului 2020, cercetătorii au studiat 50 de persoane cu suspiciune de „degete COVID-19” în primăvara anului 2020 și alte 13 persoane cu leziuni similare, care nu au avut boala, întrucât s-au confruntat cu aceste probleme cu mult înainte de începerea pandemiei.

Citește și: Operațiile și internările în spitale se suspendă 30 de zile, a anunțat Raed Arafat. Care sunt, totuși, excepțiile

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Medicul Veronique Bataille, consultant dermatolog și purtător de cuvânt al British Skin Foundation, a declarat că afecțiunea a fost observată frecvent în faza incipientă a pandemiei, și mai puțin în valul actual al variantei Delta. Acest lucru s-ar putea datora vaccinului și faptului că oamenii au dezvoltat o anumită imunitate împotriva coronavirusului.

Iașiul se pregătește pentru Hramul Sfintei Parascheva. Ce au declarat organizatorii despre momentul așteptat de toți pel... (P) Cele mai frumoase ghete de copii le găsești la Marelbo!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x