Antena Căutare

Cum zboara 213.000 de euro catre Havana sau Dubai

Ministerul Educatiei condus de Daniel Funeriu (foto) organizeaza trei licitatii pentru "servicii de transport aerian, in valoare de aproape 900.000 de lei. Cel mai mare contract pus la bataie de minister a fost publicat chiar ieri pe site-ul licitatiilor publice si are o valoare estimata totala de 539.410 lei, adica peste 120.000 de euro, pentru "servicii de transport aerian pe baza de grafic". Graficul vizeaza un contract pe termen de sapte luni, pentru destinatii numeroase de pe glob, de la Havana la Dubai sau Abu Dhabi

Tot pentru transport aerian de pasageri au mai fost alocate 300.000 de lei intr-o alta licitatie, tot a ministerului Educatiei, acest contract avand mentiunea ca este vorba despre "transport aerian de pasageri necesar in cadrul proiectului «Informare corecta - cheia studiilor»", programul fiind finantat din fonduri europene. Al treilea contract vizeaza achizitia de bilete de avion pe ruta "Bucuresti-Nisa-Bucuresti", in cadrul unui proiect de formare a cadrelor universitare. Valoarea acestui contract este de 33.500 de lei.

Contactat de Jurnalul National, ministrul Funeriu a explicat ca aceste contracte pentru transport cu avionul "nu reprezinta deplasarile sale personale", ci sunt "eforturi pentru ca Romania sa fie reprezentata in plan extern in toate domeniile sale de activitate: educatie, cercetare, tineret si sport". In ceea ce priveste destinatiile exotice ale contractului pentru bilete de avion, ministerul Educatiei sustine ca aceastea sunt, "in cele mai multe cazuri", locurile de desfasurare a Olimpiadelor internationale pe discipline, respectiv Coreea de sud si Kazahstan. Nu se explica insa prin nici o olimpiada calatoriile programate catre Cuba, Dubai si Abu Dhabi. Funeriu s-a aratat deranjat si de "climatul tensionat" creat de catre presa, spunand ca "este in interesul cetatenilor ca intr-un climat tensionat, presa sa reflecte onest faptele".

Totodata, ministrul Educatiei a tinut sa precizeze ca bugetul pentru deplasari externe a fost redus in 2010 fata de 2009 la 720.000 de lei, de la 774.000 de lei.

Sursa: jurnalul.ro

Spaga de la AC/DC: Berceanu ii demite pe vinovati... VIDEO! Cearta intre primari pe "hingherii" de masini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x