Antena Căutare

Cutremur, miercuri dimineață. S-a simțit în mai multe județe din România

Cutremur în România miercuri dimineață. Anunţ de ultim moment al INFP, cutremurul a avut loc în Buzău la o adâncime de 127 de kilometri.

Cutremur, miercuri dimineață. S-a simțit în mai multe județe din România
Cutremur în această dimineață. S-a simțit în mai multe județe din România.

Un seism de 3,2 a avut loc miercuri, la ora locală 7:57, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 127 de kilometri în apropierea următoarelor oraşi: 76 km nord-est de Ploieşti, 78 km est de Braşov, 112 km vest de Brăila, 114 km vest de Galaţi, 121 km sud de Bacău şi 124 km nord de Bucureşti.

Cutremur '77. De la balconul blocului atârna un pat, iar medicii cu ochii roșii operau la lumina lumânării trupuri zdrelite, scoase de sub dărâmături. Or fi fost de vină betoanele, zidurile de indiferență sau soarta?

Doar în luna aprilie, în România, au fost înregistrate 22 cutremure cu magnitudini între 2 şi 3,8.

Amintirea cutremurului din '77 bântuie România și în prezent. După 43 de ani, în București s-ar putea repeta tagedia: "Mai bine de 1000 de clădiri înalte se vor prăbuși"

Aceste seisme repetate care au avut loc în ultima lună prevestesc o catastrofă majoră. Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator.

Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.

Cutremur 77. Amintirile soțului poetei Ana Blandiana, Romulus Rusan: "A căzut în gol de la etajul șapte, la etajul doi!"

Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi porovocând moartea a mii de oameni.

„Încercați să mă scoateți iute! Nu o mai suport pe moartă! E plin de sânge aici”. Florica Iordache, îngropată de vie la Scala, 65 de ore! Ce l-a auzit spunând pe Ceaușescu

Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", dureaza zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind infofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimaginabile.

Când au voie polițiștii, de fapt, să le dea amenzi celor care ies din izolare! Orban: „Am cerut corectarea acestor situa... Mesaj puternic de la Dr. Mahler: Oamenii din orașele mari au murit primii, poluarea a distrus plămânii înaintea coronavi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x