Antena Căutare

Cutremurul din 77, 42 de ani. Un nou cutremur s-a produs în România, azi! Ce anunță specialiștii

Cutremurul din 77, 42 de ani. Un nou cutremur s-a produs în România, azi! Ce magnitudine a avut și ce anunță specialiștii.

Cutremurul din 77, 42 de ani. Un nou cutremur s-a produs în România, azi! Ce anunță specialiștii Galerie
cutremur 4 martie

Cutremurul din 77, 42 de ani. Un nou cutremur s-a produs în România, azi! Ce magnitudine a avut și ce anunță specialiștii.

Pe 4 martie 2019, se împlinesc 42 de ani de la marele cutremur din România. Seismul s-a produs la ora 21: 23 și a avut epicentrul în Vrancea. Marele cutremur s-a produs la o adâncime de 97 Km.

Ce faci în caz de cutremur în România, sfaturi de la specialiști | VIDEO

Cutremurul din 77, 42 de ani. Marele seism din anul 1977 a făcut mii de victime. Nu mai puțin de 1300 de persoane au fost accidentate, iar alte 1570 - decedate. La cutremur au murit și mari personalități ale vremii precum actorul Toma Caragiu, interpreta Doina Badea, Alexandru Ivasiuc, prozator și romancier, sau Filofteia Lăcătușu, solistă de muzică populară. Aceasta din urmă locuia în Târgu-Jiu și venise la București în martie 1977 ca să înregistreze un disc. A murit în Hotelul Victoria, unde era cazată la numai 29 de ani.

Cutremurul din 77, 42 de ani. Un nou cutremur s-a produs în România, azi! Ce anunță specialiștiisursa foto: antena3, cutremur 1977

Filofteia Lăcătușu. Cum a murit, la cutremurul din '77, urmașa Mariei Lătărețu. A căzut cu jumătate din hotelul în care se cazase cu 30 de minute înainte. Au înmormântat-o de 8 martie!

Cutremurul din `77, 42 de ani. Seismul din `77 a fost unul dintre cele mai puternice înregistrate în secolul al XX-lea, în Europa. A durat aproape 50 de secunde și a avut magnitudinea de 7,2 pe scara Richter. Seismul a fost resimţit pe întreg teritoriul ţării.

42 de ani de la cutremurul din `77. Un nou seism a avut loc azi în România

Cutremurul din 77, 42 de ani. Un nou cutremur s-a produs în România, azi! Ce anunță specialiștii

La fix 42 de ani de la marea tragedie, un nou seism s-a produs pe 4 martie, în România. INFP anunță că sesimul s-a produs în județul Buzău și are următoarele coordonate - latitudine 45.4661; longitudine 26.2804. Magnitudinea seismului din 4 martie 2019 a fost de 2.7 grade pe scara Richter și s-a produs la o adancime: 123km.

Cutremurul din 77, 42 de ani. Un nou cutremur s-a produs în România, azi! Ce anunță specialiștii sursa foto - mediasinfo.ro

42 de ani de la cutremurul din `77. Când este anunțat marele cutremur

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INFP - Institutul Național pentru Fizica Pământului, a vorbit despre un potențial cutremur care se va resimți și în România.

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune. Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a explicat Gheorghe Mărmureanu.

Un român a construit primul metru de autostradă din Moldova, între Putna și Voroneț! Ce se ascunde în spatele acestui ge... O pictoriță celebră, soția unui membru al trupei Divertis, a murit la 49 de ani! Femeia a pierdut lupta cu cancerul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x