Antena Căutare

Dacă ești un părinte sever, medicii îți recomandă câteva sfaturi pe care trebuie să le respecți! Copilul nu trebuie agasat!

Aproape toți părinții greșesc atunci când își cresc și educă copiii cu prea multă strictețe. Însă medicii nu sunt de acord cu acestă severitate pe care părinții o au asupra copiilor. Mai mult, ei recomandă câteva sfaturi. În felul acesta, vei fi prietenul copilului tău, nu doar un părinte care are o valiză cu zeci de reguli pentru copil. 

Aproape toți părinții greșesc atunci când își cresc și educă copiii cu prea multă strictețe. Însă medicii nu sunt de acord cu acestă severitate pe care părinții o au asupra copiilor. Mai mult, ei recomandă câteva sfaturi. În felul acesta, vei fi prietenul copilului tău, nu doar un părinte care are o valiză cu zeci de reguli pentru copil.

Nu complicați dieta copilului dumneavoastră
Sigur, vă doriși ca al vostru copil să consume cât mai multe proteine și tot ce ține de legume. Ce este important, e că meniul copilului trebie să fie moderat, adică câte puțin din toate. Astfel, cel mic chiar va mânca tot din farfurie.

Învățați-i să meargă la toaletă. Să renunțe la pampersi.

Cum bine știm, copii trebuie învățați. Așa că singuri nu au cum să se dezvețe din a purta pamperși. Cel mai indicat e să îl ajutați voi să învețe să folosească olița, apoi, mai târziu, toaleta. Dacă ar fi după copil, până pe la vârsta de patru ani va sta în pampers, potrivit doctorului pediatru Ari Brown.

Dacă ești un părinte sever, medicii îți recomandă câteva sfaturi pe care trebuie să le respecți! Copilul nu trebuie agasat!

Chiar și ei nevoie de puțină libertate

Un copil dorește libertate, un părinte siguranță. Oare e bine, din când în când, ca părintele să îi ofere libertate copilui? Da, medicii spun că trebuie să faceți lucrul acesta. Doctorul pediatru, Gwenn Schurgin O'Keeffe, vă oferă chiar un exemplu: dacă, de pildă, la cină aveți curcan și paste, lăsați-l pe copil să decidă ce vrea să mănănce.

Laudă-ți copilul când se descurcă bine

De cele mai multe ori, îi mustrăm atunci când nu sunt cuminți, dar, cei mai mulți dintre noi, îi ignorăm atunci când ei se descurcă bine, când fac un lucru bun. Îl puteți lăuda în timp ce faceți împreună diferite activități pozitive. Încurajat de tine, copilul va continua să facă diferite activități similare.

Verifică dinții copilului

Dacă ești un părinte sever, medicii îți recomandă câteva sfaturi pe care trebuie să le respecți! Copilul nu trebuie agasat!

Părinții pot fi foarte stricți cu copiii când vine vorba de periajul dinților copiilor. Strictețea lor este justificată, dar trebuie atenție la modul în care le este comunicat micuților cât este de importantă curățarea dinților.

Reglați-le somnul

Severitatea, uneori, nu e scoasă în față când trebuie. Constatăm că mulți copii au un program debusolat, când vine vorba de somn. Se întâmplă să vedem copii de 5-6 ani care dorm după miezul nopții. În cazul acesta, părinții ar trebui să se impună puțin mai mult în fața copilului. Altefl, cel mic va ajunge să îl conducă pe părinte. Somnul de după-amiază nu ar trebui să lipsească. Este indicat ca cei mici să doarmă măcar 30 de minute, ar putea să se întâmple după ce le faceți o mică baie.

Vorbește cu copilul tău

N-ai observant niciodată diferența între doi copii? Unul e mai vorbăreț, iar celălalt de-abia scoate două vorbe, deși au aceeși vârstă. Asta pentru că primul copil a avut parte de o mămică care a comunicat cu el mai mult. Când părintele comunică des cu cel mic, începe să îl familiarizeze cu propoziții și noi cuvinte.

Când sunteși nervoși, ar fi bines ă nu stați în preajma copilului

Dacă ești un părinte sever, medicii îți recomandă câteva sfaturi pe care trebuie să le respecți! Copilul nu trebuie agasat!

Dacă ești stresat, ar fi bine să mergi în sufragerie să te liniștești. Copilul simte foarte repede starea ta de spirit și n-ai vrea să îl faci să simtă că tu ești supărată/supărat. Bebelușul trebuie să primească de la părinte încredere, siguranță și iubire.

Sursa, parents.com

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018. Anunţul făcut de Ministerul Învăţământului care dă peste cap examenul de CAPACITATE. Schimbare... Anunțul care a făcut înconjurul României! Un bătrân își lasă gratuit vila din București! Care sunt condițiile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x