Căutare Live

Ați mâncat bine de 1 Decembrie, dar habar n-aveați că la câțiva metri de paradă și-au făcut șobolanii cuib pe amintirea celui care v-a făcut Unirea! Dan Negru a filmat tot! Imagini tulburătoare! Video

Dan Negru a atras atenția asupra „patriotismului de o zi” al românilor, de 1 Decembrie. Deși mulți români au fost la parada din Capitală și apoi s-au cinstit cu fasole și alte mâncăruri tradiționale, habar n-au avut că în apropiere, șobolanii și-au făcut cuib pe amintirea celui care a făcut Unirea.

Casa lui I. C. Brătianu.

Captură video/ Dan Negru/ Facebook

La foarte mică distanță de Bulevardul Kiseleff, unde a avut loc parada de 1 Decembrie, casa celui care a jucat un rol extrem de important în Marea Unire, Ion I. C. Brătianu, este o ruină, după cum a atras atenția Dan Negru.

Ați mâncat bine de 1 Decembrie, dar habar n-aveați că la câțiva metri de paradă și-au făcut șobolanii cuib pe amintirea celui care v-a făcut Unirea! Dan Negru a filmat tot! Imagini tulburătoare! Video

Hartă.

„La câteva străzi distanță de parada de 1 Decembrie se prăbușește casa lui Brătianu, personajul cheie la Unirea de la 1918... Patrioți de o zi!”, a scris Dan Negru în descrierea unui clip pe care l-a publicat pe pagina lui de Facebook.

„I-ați văzut pe toți zilele astea cu tricolorul în piept și cu numele lui Brătianu pe buze? Păi hai să vă arăt, atunci, casa lui Brătianu, din centrul Bucureștiului. E la câteva străzi distanță de locul unde se ține parada de 1 Decembrie! Brătianu, prim-ministrul Marii Uniri! A contribuit decisiv la Unirea de la 1 Decembrie și e considerat unul dintre cei mai importanți politicieni români din toate timpurile!

Asta e casa lui din centrul Capitalei. Printre porumbei, șobolani și gunoaie. O ruină! Totul e praf! Decembrie. 2019. Așa arată casa Brătianu. Totul e praf! În rest, la mulți ani, România, și nu parcați pe aici!”, a spus Dan Negru în clipul pe care l-a filmat, de Ziua Națională a României.

De altfel, Ion I. C. Brătianu n-are noroc nici măcar de un loc de veci prin care să i se demonstreze respect. Află de aici: Eroul care a cărat Marea Unire în geantă, la -40 de grade, dat cu parafină pe față. Mormântul îi este zguduit, zilnic, de tren!

Ion I.C. Brătianu (cunoscut și ca Ionel Brătianu, 20 august 1864 - 24 noiembrie 1927) a jucat un rol de primă importanță în Marea Unire din 1918 și în viața politică din România modernă. A deținut funcția de președinte al Partidului Național Liberal. De formație a fost inginer, dar nu a profesat, ci s-a dedicat vieții politice.

O tonă şi jumătate de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti de la o persoană din Bucureşti, în urma unei perchez... Rezervele valutare administrate de BNR au scăzut cu 1,09 miliarde euro în noiembrie, la 33,817 miliarde euro...
Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească
Aici ai lista cu zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Trei semne zodiacale...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2022. Leii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2022 vine cu vești bune pentru nativii Leu. Astrele spun că...
Parteneri
Lipii grecești pentru gyros. Lipii pufoase preparate pe plită sau la tigaie
Catine.ro
Ultimele știri
x