Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Ați mâncat bine de 1 Decembrie, dar habar n-aveați că la câțiva metri de paradă și-au făcut șobolanii cuib pe amintirea celui care v-a făcut Unirea! Dan Negru a filmat tot! Imagini tulburătoare! Video

Dan Negru a atras atenția asupra „patriotismului de o zi” al românilor, de 1 Decembrie. Deși mulți români au fost la parada din Capitală și apoi s-au cinstit cu fasole și alte mâncăruri tradiționale, habar n-au avut că în apropiere, șobolanii și-au făcut cuib pe amintirea celui care a făcut Unirea.

Casa lui I. C. Brătianu.

Captură video/ Dan Negru/ Facebook

La foarte mică distanță de Bulevardul Kiseleff, unde a avut loc parada de 1 Decembrie, casa celui care a jucat un rol extrem de important în Marea Unire, Ion I. C. Brătianu, este o ruină, după cum a atras atenția Dan Negru.

Ați mâncat bine de 1 Decembrie, dar habar n-aveați că la câțiva metri de paradă și-au făcut șobolanii cuib pe amintirea celui care v-a făcut Unirea! Dan Negru a filmat tot! Imagini tulburătoare! Video

„La câteva străzi distanță de parada de 1 Decembrie se prăbușește casa lui Brătianu, personajul cheie la Unirea de la 1918... Patrioți de o zi!”, a scris Dan Negru în descrierea unui clip pe care l-a publicat pe pagina lui de Facebook.

„I-ați văzut pe toți zilele astea cu tricolorul în piept și cu numele lui Brătianu pe buze? Păi hai să vă arăt, atunci, casa lui Brătianu, din centrul Bucureștiului. E la câteva străzi distanță de locul unde se ține parada de 1 Decembrie! Brătianu, prim-ministrul Marii Uniri! A contribuit decisiv la Unirea de la 1 Decembrie și e considerat unul dintre cei mai importanți politicieni români din toate timpurile!

Asta e casa lui din centrul Capitalei. Printre porumbei, șobolani și gunoaie. O ruină! Totul e praf! Decembrie. 2019. Așa arată casa Brătianu. Totul e praf! În rest, la mulți ani, România, și nu parcați pe aici!”, a spus Dan Negru în clipul pe care l-a filmat, de Ziua Națională a României.

De altfel, Ion I. C. Brătianu n-are noroc nici măcar de un loc de veci prin care să i se demonstreze respect. Află de aici: Eroul care a cărat Marea Unire în geantă, la -40 de grade, dat cu parafină pe față. Mormântul îi este zguduit, zilnic, de tren!

Ion I.C. Brătianu (cunoscut și ca Ionel Brătianu, 20 august 1864 - 24 noiembrie 1927) a jucat un rol de primă importanță în Marea Unire din 1918 și în viața politică din România modernă. A deținut funcția de președinte al Partidului Național Liberal. De formație a fost inginer, dar nu a profesat, ci s-a dedicat vieții politice.

Recomandari