Antena Căutare

De ce Patriarhul Daniel nu a putut să mai slujească în noaptea dintre ani. Ce probleme de sănătate are

În prima zi din 2023, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ar fi trebuit să oficieze slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Patriarhală. El nu a putut sluji din cauza problemelor de sănătate.

colaj de imagini cu patriarhul daniel imbracat in alb Galerie
În prima zi din 2023, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ar fi trebuit să oficieze slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Patriarhală. El nu a putut sluji din cauza problemelor de sănătate. | Profimediaimages.ro

Pe 1 ianuarie 2023, praznicul Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului și sărbătoarea Sf. Ier. Vasile cel Mare, Preafericitul Părinte Daniel ar fi trebuit să slujească împreună cu Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, și cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Totuși, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române nu a putut fi prezent și, în lipsa lui, cei doi episcopi vicari au slujit alături de un sobor de preoți și diaconi.

Citește și: Rugăciunea Sfântului Vasile cel Mare. Se rostește pe 1 ianuarie pentru vindecare și iertarea păcatelor

De ce Patriarhul Daniel nu a putut să mai slujească în noaptea dintre ani. Ce probleme de sănătate are

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a făcut declarații despre starea de sănătate a Patriarhului Daniel.

Se pare că acesta nu a putut să slujească pentru că este răcit. „Parintele Patriarh este doar răcit, NU bolnav. E o nuanță importanta care e interpretabilă”, a precizat Bănescu, potrivit evz.

Potrivit sursei citate, Patriarhul Daniel a mers, după Crăciun, în câteva vizite la mănăstirile din județul Prahova, acolo unde a contactat o ușoară răceală.

Reamintim că Preafericitul Părinte Daniel are 71 de ani. El este actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române și Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei. A fost ales de către Colegiul Electoral Bisericesc la data de 12 septembrie 2007, fiind înscăunat în această funcție la 30 septembrie 2007.

Citește și: Părintele Calistrat s-a întors în biserică și ține slujbe, după ce a lovit o femeie în curtea mănăstirii: „Și-a ispășit pedeapsa!”

În aprilie 2022, se zvonea că Patriarhul Daniel este grav bolnav

În luna aprilie a anului 2022, au apărut mai multe zvonuri potrivit cărora Patriarhul Daniel ar fi grav bolnav. La vremea respectivă, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Romane au dorit rapid să clarifice informaţiile despre starea de sănătate a preotului.

„În pofida unei știri otrăvite de minciună, lansată iresponsabil în spațiul virtual, unde absolut oricine are acces, dar și posibile accese de imaginație exaltată, mă bucur să vă confirm oficial că starea de sănătate a Părintelui Patriarh Daniel este una foarte bună. Dumnezeu să ne dăruiască sănătate tuturor, dar și inspirația de a avea grijă de sănătatea noastră spirituală! Zile senine, luminate în continuare de bucuria Învierii!”, transmitea Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, în urmă cu câteva luni.

Citește și: Tradiții și superstiții de 1 ianuarie 2023. De ce nu e bine să arunci gunoiul în această zi. Ce aduce ghinion de Sfântul Vasile

Fostul papă Benedict al XVI-lea le-a cerut iertare tuturor celor cărora „le-a făcut rău”, în testamentul său spiritual... Croația a trecut la moneda euro și a intrat în spațiul Schengen de liberă circulație...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x