Antena Căutare

Deficit de medici in scoli! La Targu Jiu sunt doar sapte medici pentru 24.000 de elevi

In cateva zile suna clopotelul. Noi nu avem banci, nu avem clase si, mai mult, nu avem nici medici in scoli. Se intampla peste tot in tara, iar deficitul este imens. In Targu Jiu, spre exemplu, un singur medic si cel mult doua asistente sunt responsabili pentru peste 1000 de copiii.

La Targu Jiu, sunt sapte medici si zece asistenti care au in grija peste 24.000 de elevi. Asa ca se impart cum pot intre scoli si licee.

"Exista un medic si o asistenta care deservesc circa 1200 de elevi. Activitatea cabinetului nu este permanenta. Ea consta intr-un program de 2-4 ore, de dimineata, de trei ori pe saptamana, pentru ca doamna doctor deserveste mai multe scoli", a spus directorul unei scoli.

E greu de spus ce se intampla daca doar unul dintre cei 1200 de copii are nevoie de medic exact cand omul este in alta unitate. Totul se rezolva la mica intelegere. Poate ca doamna invatatoare are o pastila in geanta sau poate mama isi ia liber sa stea cu copilul. Medic in scoala va fi oricum abia peste alte 3-4 zile.

"Ar trebui sa mai functioneze cel putin un medic, daca nu chiar doi si inca patru asistente. Ne descurcam destul de greu, dar ne-am adaptat situatiei prin care trece tara", a declarat un medic.

Iar situatia nu va fi mai buna. La inceputul anului scolar va fi nebunie, asa ca reprezentantii Ministerului Sanatatii vin cu sfaturi pentru parinti: mai bine va vaccinati singuri copiii impotriva bolilor infectioase!

FOTO: Intact Images

Carnea si ouale se scumpesc cu pana la 30%... George, baiatul fara maini, pregatit sa devina pilot de curse! I-a dat lectii lui Titi Aur!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x