Antena Căutare

Descinderi de amploare in Arges: Peste 150 de persoane, printre care si politisti, suspectate de furt de produse petroliere

Mascatii au descins in 56 de locatii din judetele Arges si Valcea, in cautarea mai multor persoane suspectate ca furau produse petroliere. Sunt vizate peste 150 de persoane, printre suspecti aflandu-se si cinci subofiteri de la posturile de politie rurala.

Potrivit reprezentantilor Politiei Arges, timp de opt luni, memebrii gruparii au sustras cantitati importante de produse petroliere din conductele magistrale ale OMV Petrom din localitatile Merisani si Draganu.


Purtatorul de cuvant al Politiei Arges, agent Madalina Balanescu, a declarat ca in acest dosar au loc 58 de perchezitii la 151 de persoane invinuite pentru furt calificat, luare si dare de mita, favorizarea infractorului si tainuire, fiind vorba despre un grup infractional care era supravegheat de Politie si DGA.

"Intre suspecti sunt si cinci agenti de politie de la IPJ Arges, acuzati de fapte de coruptie. In urma anchetei s-a stabilit ca in perioada august 2011- aprilie 2012 membrii grupului au sustras din conductele magistrale ale OMV Petrom din Merisani si Draganu importante cantitati de produse petroliere pe care le-au valorificat in judetele Arges, Valcea si Dambovita. Prejudiciul este de un milion de lei", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arges, potrivit Mediafax.

Conform anchetatorilor, exista 73 de mandate de aducere, suspectii urmand sa fie dusi la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges.

La descinderi participa sase procurori, insotiti de 300 de politisti si 100 de jandarmi, operatiunea fiind realizata cu ajutorul structurilor DGA si DGIPI, care au monitorizat reteaua timp de un an.

Potrivit anchetatorilor, cei cinci politisti vizati in acest caz sunt suspectati ca tainuiau furturile, primind in schimb sume de bani.

foto: Intact Images

Un nou aeroport international va fi construit la Adunatii Copaceni... Suceava: Un politist de frontiera, impuscat de colegii sai dupa ce a provocat un accident si a fugit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x