Antena Căutare

Descoperire uimitoare în judeţul Bacău! Rămăşiţele unui soldat român din Primul Război Mondial au fost găsite de către un pasionat de istorie, cu detectorul de metale

Prima dată bărbatul a observat casca, apoi arma soldatului, o grenadă şi într-un final a găsit şi muzicuţa militarului. Imediat a anunţat autorităţile, iar specialiştii au ridicat muniţia neexplodată, ca să o distrugă. Celelalte piese au fost trimise pentru evaluare la Muzeul de Istorie.

Bărbatul se afla, cu un prieten, pe Valea Uzului, în judeţul Bacău. Cercetau zona cu ajutorul detectoarelor, când, la un moment, acestea au semnalizat prezenţa metalelor. În ultimii ani, Vasile Boboc a găsit mai multe vestigii istorice care au ajuns în vitrinele muzeelor. Rămăşiţele soldatului român sunt însă cea mai valoroasă dintre descoperirile sale.

Poliţişti şi specialiştii în explozibili au ridicat arma şi muniţia. Acum câteva luni, Vasile Boboc a descoperit şi rămăşiţele unui ofiţer german. Detectorul de metale l-a costat câteva sute de euro.

Accidente violente pe șoselele din România! Doi tineri, de 18 şi 25 de ani, au murit, iar alţi şapte au fost răniţi, pri... Ce se întâmplă cu zilele libere ale românilor! Această categorie de persoane va fi nevoită să recupereze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x