Antena Căutare

Dezastru la recalcularea pensiilor. Banii în plus nu vor ajunge la pensionari mai devreme. Ministrul Muncii, anunț de ultim moment

Actualul Ministru al Muncii acuză fosta guvernare că a amânat voit recalcularea a mii de pensii, deoarece nu a dorit să îşi asume implicaţiile financiare. Cele mai grave situații sunt în județul Alba și în Capitală, unde se înregistrează peste 40% din totalul dosarelor lăsate de izbeliște la nivel național. 

Dezastru la recalcularea pensiilor. Banii în plus nu vor ajunge la pensionari mai devreme. Ministrul Muncii, anunț de ultim moment
Probleme în procesul de recalculare pensii

„La două săptămâni de la prima situaţie cerută Casei Naţionale de Pensii privind întârzierile dosarelor de recalculare a pensiilor, o situaţie semnalată de mii de pensionari, rezultatele demersului este că numărul a scăzut la jumătate.

Fata de 14.452 dosare cu termene mult depăşite faţă de cele 45 de zile prevăzute în lege, am ajuns astăzi la 8.767“, a declarat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii dă asigurări că pensionarii își vor primi banii

Ministrul Muncii a ţinut să îi asigure pe pensionari că vor primi sumele la care au dreptul ca urmare a recalculării pensiilor. În acest sens, va prezenta situaţia în şedinţa de Guvern pentru a putea solicita suplimentarea bugetului Casei Naţionale de Pensii în vederea trimiterii banilor „pe care just îi merită pensionarii”.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a făcut public numărul de telefon al președintelui Casei Naționale de Pensii, pentru ca pensionarii să-și poată spune nemulțumirile.

„Chiar de la începutul mandatului, în 2 săptămâni de la primele semnale privind întârzierile în recalcularea pensiilor, am reușit reducerea numărului de dosare de la 14.452 la 8.767. Nu mă opresc aici, obiectivul meu este să reducem numărul în continuare și să rămână de clarificat doar situațiile excepționale. Numărul de 45 de zile prevăzut de lege trebuie respectat. Pentru că nu e vorba să respectăm zile, ci să respectăm pensionarii. (...)

Mă întreb dacă guvernarea PSD nu a avut, de fapt, un interes să întârzie recalcularea pensiilor pentru că acest lucru necesita plăți suplimentare. Sau nu i-a păsat! Mie îmi pasă! Toți pensionarii care beneficiază de Decizii de recalculare vor primi bani meritați.

De când am ajuns Ministru, primesc sute de telefoane și mesaje pe retelele de socializare. Le mulțumesc încă o dată tuturor celor care îmi trimit mesaje. Reamintesc că Ministrul nu poate soluționa dosare punctuale, ar fi un abuz din partea mea. Dar oamenii trebuie să știe de la mine următoarele: V-am auzit! Am ținut cont de toate semnalele dvs. privind disfuncționalitățile din sistem și am luat măsuri.

Pe lângă întârzieri, mulți oameni îmi semnalează dialoguri revoltătoare, atitudini arogante din partea reprezentanților Caselor de Pensii. Faptul că toți acești pensionari ajung la mine, nu găsesc înțelegere până la dialogul cu mine, nu se pot lămuri asupra situației dosarului lor de pensie, se va schima radical în perioada următoare.

Pe lângă telefonul meu care este disponibil, poate că a venit momentul să audă aceste voci necăjite ale pensionarilor și actualul Președinte ale Casei Naționale de Pensii. Poate fi găsit la 0722 587 228, un telefon plătit din bani publici”, a scris ministrul Muncii, Violeta Alexandru pe pagina ei de Facebook.

Scandal uriaș la Iași! Profesorii și elevii s-au baricadat în școală, de frica unui tată agresiv| VIDEO... Un portret al lui Mozart la 13 ani, vândut pentru 4 milioane de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x