Antena Căutare

Dieta ideală, descoperită la Harvard. Ce alimente sunt recomandate

Dieta sănătoasă, descoperită la Harvard. Ce alimente trebuie restricționate. Află din articolul a1.ro, ce alimente conține dieta ideală și în ce cantitate ar trebui să fie consumate pentru sănătatea fiecăruia dintre noi și a planetei în care trăim

Dieta ideală, descoperită la Harvard. Ce alimente sunt recomandate
Dieta | pixabay.com

Dieta sănătoasă, descoperită la Harvard. Ce alimente trebuie restricționate. Află din articolul a1.ro, ce alimente conține dieta ideală și în ce cantitate ar trebui să fie consumate pentru sănătatea fiecăruia dintre noi și a planetei în care trăim

O nouă dietă prezentată de cercetătorii de la Harvard ne arată nu doar că putem îmbunătății sănătatea organismului uman, dar și sănătatea planetei. Această dietă sănătoasă presupune dublarea consumului de nuci, fructe, legume şi înjumătăţirea cantităţilor de carne şi zahăr consumate.

Dacă toată lumea ar urma această dietă pentru sănătatea întregii planete, atunci peste 11 milioane de decese premature ar putea fi evitate anual. Mai mult decât atât, emisiile de gaze cu efect de seră ar fi reduse şi ar putea fi conservate mai multe regiuni de uscat, apă şi biodiversitate.

Cum ne ajută dieta propusă de cercetători

Tim Lang, conducătorul studiului și profesor la Universitatea din Londra, afirmă "Hrana pe care o consumăm şi felul în care o producem determină sănătatea oamenilor şi a planetei, iar în momentul de faţă nu procedăm deloc cum trebuie".

Dacă nu ne transformăm obiceiurile alimentare, asigurarea hranei pentru o populaţie de 10 miliarde de oameni până în 2050 sub forma unei diete sănătoase şi sustenabile va fi imposibilă.

Cercetătorul a mai adăugat: "Avem nevoie de o revizuire semnificativă, care să schimbe sistemul alimentar global la o scară nemaivăzută până acum".

Pe lângă faptul că această dietă sănătoasă ar îmbunătăți considerabil calitatea vieții umane, aceasta ar putea ține departe multe boli cronice precum obezitatea, diabetul, malnutriţia sau diverse tipuri de cancer. Toate acestea sunt legate de o dietă săracă.

Noul studiu făcut de cercetători

Dieta planetară propusă de oamenii de știință reprezintă un proiect de cercetare ce a durat 3 ani, fiind realizat la solicitarea revistei de sănătate "The Lancet". La proiect au participat 37 de specialişti din 16 ţări.

Pentru anumite regiuni, ar fi necesare schimbări chiar mai drastice: locuitorii Americii de Nord, spre exemplu, consumă de aproape 6,5 ori mai multă carne roşie decât cantitatea recomandată, în timp ce locuitorii din Asia de Sud mănâncă doar jumătate din cantitatea sugerată de dieta planetară.

Pentru reglarea consumului de legume care conţin amidon cum ar fi cartoful sau maniocul ar fi nevoie de mari schimbări în regiunea Africii Subsahariene, unde oamenii mănâncă în medie de 7,5 ori mai mult decât cantitatea recomandată.

Adoptarea acestei diete pe plan global este o speranţă ambiţioasă, cu atât mai mult cu cât există o mare inegalitate în ceea ce priveşte accesul la hrană pe glob. Walter Willet de la Universitatea Harvard din SUA a declarat "Peste 800 de milioane de oameni nu au hrană suficientă, în timp ce mult mai mulţi consumă o alimentaţie nesănătoasă, care contribuie la deces prematur şi boli". Acesta a mai precizat : "Dacă nu reuşim să o implementăm în totalitate, ar fi bine să încercăm să facem cât de mult putem".

Potrivit cercetătorilor, alimentaţia nesănătoasă provoacă mai multe decese şi boli în prezent, în întreaga lume, decât relaţiile sexuale neprotejate, alcoolul, drogurile şi fumatul laolaltă. De aceea, se impune să luăm măsuri în ceea ce privește alimentația noastră și să adoptăm o dietă sănătoasă.

Citește și:

-Dieta Rina, cea mai populară dietă printre românce. Cum le-a schimbat viața

-ADEVĂRUL despre Dieta Rina, cea mai ”eficientă” dintre toate. 20 KG în 3 luni

Sursă foto: pixabay.com

România, țara supusă celui mai mare atac din ultima vreme: „Suntem cei mai afectați din lume. E un asalt fără precedent”... De unde provine tradiția înnoirii hainelor de Paște, în familiile din România. Tu știi?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x