Antena Căutare

Doi cadeti din Constanta, studenti pentru trei luni la una dintre cele mai prestigioase academii navale din lume

Doi cadeti de la Academia "Mircea cel Batran" din Constanta au petrecut trei luni la una dintre cele mai prestigioase academii navale din lume, in Spania. Un schimb de experienta la care nu ar renunta pentru nimic in lume.

“Academia este un mini-port, cu deschidere la Oceanul Atlantic. Schimbul de experienta a durat patru luni, timp in care ne-am desfasurat activitati practice, cursuri de inginerie si practica in domeniul militar”, spune Robert Balan, unul dintre cei doi cadeti.

Cei doi romani si-au facut prieteni, au invatat si au muncit pe branci. Sunt primii care au reusit sa ajunga la una dintre cele mai prestigioase academii navale din lume: "Escuela Naval Militar", din Spania.

A fost o experienta cum nu ar fi sperat vreodata sa aiba. Alaturi de studenti francezi si americani au participat la marsuri pana in varf de munte, au pilotat elicoptere, au avut trageri cu arma si, bineinteles, au facut zeci de iesiri pe apa.

“Am avut ocazia sa am comanda unei nave in Spania. Este foarte dificil”, povesteste Stefan Tarcatu. Si colegul lui a fost impresionat de experienta din Spania: “Nu am avut decat de castigat. Am experimentat un alt stil de viata. Bucataria spaniola care nu are niciun alt termen de comparatie, increderea colegilor nostri.

Alti doi studenti romani vor merge pe acelasi drum la anul. In cadrul aceluiasi program de schimb de experienta semnat intre cele doua institutii.

Cristian Cioaca nu a fost niciodata examinat psihologic, dupa disparitia Elodiei Ghinescu... Sute de soferi din Iasi s-au calcat in picioare sa-si schimbe carnetele de conducere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x