Antena Căutare

Dosarul permiselor ilegale din Capitala: 14 politisti si instructori auto, arestati pentru 29 de zile

Cei 14 politisti si instructori auto retinuti miercuri in dosarul permiselor ilegale din Bucuresti au fost arestati pentru 29 de zile. Imediat dupa aflarea sentintei, avocatii acestora au facut recurs. Patru ore au asteptat angajatii de la Directia Pemise Ato decizia magistratilor. Inainte de pronuntare, avocatii apararii erau optimisti si spuneau ca procurorii nu au suficiente probe la dosar si ca se bazeaza doar pe interceptari.


Invinuitii au fost retinuti dupa mai multe perchezitii facute de procurori la adresele de domiciliu, dar si la sediul Directiei Permise Auto Bucuresti.

Anchetatorii sustin ca politistii si instructorii imparteau intre ei banii primiti de la clienti pentru a-i ajuta sa ia permisul. Tariful varia intre 200 si 300 de euro.

Permise ilegale la Arges

Nu este primul caz in care politistii isi dau mana cu instructorii auto pentru a-i ajuta, contra cost, pe unii elevi sa obtina permisul auto fara prea mari batai de cap. In 2008, 20 de angajati ai serviciului de permise auto Arges au fost retinuti pentru ca eliberau permise auto pe banda rulanta, in schimbul unor sume de bani.

Autoritatile inca nu stiu exact cati soferi si-au obtinut permisul in mod fraudulos la Pitesti. Se vorbeste de peste 2.000 de carnete luate fara un examen serios. In retea erau implicati politisti, instructori auto, chiar si preoti. Multi dintre doritori veneau din alte judete ale tarii pentru a obtine carnetul. Un politist le facea rost de un domiciliu stabil. Apoi, patronii si instructorii unor scoli de soferi fabricau dosare cu acte false. Intrebarile de la examenul de sala aveau raspunsurile bifate pentru candidatii care au cotizat.

Daca suma era de ordinul miilor de euro, candidatii puteau sa si lipseasca de la examen, ca erau admisi. Unii dintre cei care si-au obtinut ilegal permisul de conducere au fost gasiti in urma unor accidente pe care le-au provocat. Este cazul unui maturator de la Primaria Pitesti, retinut dupa ce a accidentat mortal o fetita si a lovit alte doua persoane. Omul nu stia nici sa scrie, nici sa citeasca, dar avea carnet.

In iunie 2008, procurorii DNA au descins in sediul Serviciului de Eliberari a Permiselor. Conducerea serviciului a fost destituita si acuzata de asociere la grup infractional. In total, 28 de persoane au fost trimise in judecata pentru ca ar fi ajutat oameni sa devina soferi.

sursa:Antena3.ro

VIDEO! Iasi: Un tanar a fost prins sub un mal de pamant... Statul a donat Petromului zacaminte de 14 miliarde $...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x