Virgil Popescu a anunţat luni, la începutul şedinţei de Guvern că o firmă din Galaţi va produce materiale de protecţie din data de 15 aprilie.
“Astăzi am mai vorbit cu un producător din Galaţi care îşi va aduce şi el o maşină şi va starta tot din 15 aprilie 150.000 de măşti zilnice. Acest lucru este referitor doar la materiale de protecţie”, a anunţat Virgil Popescu.
De asemenea, el a anunţat că Romarm va produce 500.000 de măşti pentru populaţie.
“În paralel, Romarm vrem să luăm acelaşi capacităţi de producţie ca să fie în rezerva strategică, să producem aceeaşi cantitate de materiale, respectiv 500.000 de măşti şi pentru populaţie şi 150.000 pentru spitale. (…) Romarm ar trebui tot cu data de 15 aprilie. 500.000 de măşti pentru populaţie care sunt chirurgicale şi 150.000 la fel FFP 3. Este cererea foarte mare pentru populaţie şi de aceea să fac mult mai multe pentru populaţie”, a spus ministrul Economiei.
Citește și: Coronavirus România. O companie privată va produce 4 milioane de măști lunar
El a mai precizat că a avut o discuţie cu un producător român de echipamente de sterilizat.
“Am mai avut astăzi o discuţie foarte interesantă cu un producător român de echipamente practic de sterilizat, de ucis bacterii, de nebulizare în spaţiu închis cu ultraviolete, care nu înseamnă că omul nu mai poate sta în acea încăpere. Sunt nişte echipamente care sterilizează cu ultraviolete în interior aerul şi suprafeţele şi deja gândim un sistem să căutăm un centru pilot, un spital, în aşa fel încât zona bolnavilor trataţi de Covid să poată fi amenajată, să nu mai existe probleme de infectare a celorlalţi din jur şi dacă stăm să ne gândim şi acest proiect”, a explicat Virgil Popescu.
Acesta a mai anunţat că sunt acreditate mai multe institute pentru autorizarea dispozitivelor medicale.
“Ce aş vrea să mai ştie antreprenorii care doresc să intre să producă aceste produse este că, începând din data emiterii ordonanţei militare, am încercat şi am reuşit să venim în apropierea intereselor lor şi sunt acreditate trei institute ale Ministerului Apărării Naţionale pentru a aviza dispozitivele medicale şi a le autoriza, respectiv măştile, combinezoanele şi Institutul Cantacuzino pentru biocide. Practic, scurtcircuităm acel termen lung la Comisia de biocide şi la Agenţia Naţională a Medicamentelor care practic punea frâne birocratice în producerea acestora în ţară”, a mai declarat Virgil Popescu.
Ministrul Economiei a anunţat, duminică seară, că a început producţia de măşti în România, urmând a se produce 150.000 de măşti pe zi, până în 15 aprilie, când se va ajunge la 500.000 de măşti pe zi.
Angela este medic român în Lombardia: "Doar în filmele SF vezi ce e acum în spitalele din Italia. În România, 30 de... Angajatorii pot depune, din aprilie, solicitările pentru şomaj tehnic şi vor primi bani pentru a-și plăti salariații...