Antena Căutare

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Sărbătoarea de Paște vine cu o masă tradițională plină de preparate tradiționale pentru care gospodinele petrec ore întregi în bucătărie. Printre delicioasele mâncăruri este și drobul de miel, iar rețeta de mai jos vine cu câteva secrete pentru un gust diferit.

Drobul de miel este unul dintre preparatele nelipsite din meniul de Paște | Shutterstock

Există mai multe rețete de preparare a unui drob de miel care să lase gura apă. Fie că este preparat cu ocazia sărbătorilor de Paște, sau în orice altă zi, există câteva secrete care fac ca acest preparat să fie pufos, fraged și să nu dea senzația că este înecăcios.

Cel mai pufos drob de miel după o rețetă simplă

Un secret pentru un preparat pufos și fraged ar fi ca organele să nu fie fierte în apă, ci să fie călite cu ceapă verde și usturoi, precum se procedează în cazul tocănițelor.

De asemenea, o altă eroare este aceea de a pune toate organele la fiert de la început, ele având texturi și timpi de fierbere diferiți: nu se pune ficatul delicat la fiert deodată cu inima.

Articolul continuă după reclamă

Ingredientele necesare și mod de preparare:

- 600 g organe de miel plămâni, rinichi, ficat, inimă

- 600 g ceapă verde împărțită în 2 porții (jumătate se călește, jumătate se păstrează crudă)

- 2 fire de usturoi verde

- 1 legătură de pătrunjel verde

- 3 ouă fierte

- 3 ouă crude

- 3 linguri de ulei (de măsline sau floarea soarelui)

- sare, piper negru proaspăt măcinat

- puțină nucșoară rasă (opțional)

- prapure (opțional) - dacă nu aveți prapure se unge formă cu ulei și se tapetează cu puțin pesmet

Jumătate din cantitatea de ceapă verde se călește în tigaie împreună cu trei linguri de ulei, fără sare. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă bucățelele de organe și se lasă la gătit aproximativ 30 de minute, cu capacul întredeschis, la foc mediu și se presară piper. Acestea se gătesc până ce devin ușor rumene.

Citește și:5 cele mai bune rețete de drob de miel, porc, pui sau curcan pe care să le încerci

Când preparatul din tigaie este gata, se lasă la răcorit între 15 și 30 de minute apoi se macină cu robotul de bucătărie și apoi preparatul se pune din nou în tigaie și se amestecă împreună cu 3 ouă crude și verdeață.

Temperatura de coacere a drobului de miel și caloriile per 100 de grame

Drobul de miel se coace timp de 40-50 de minute la foc mediu, la o temperatură de 170 grade celsius.

Citește și:Rețetă de drob din ciuperci. O variantă mai economică la Rețeta Drob de miel

100 de grame de drob de miel are 218 calorii, 16.4 grame de proteina, 13 grame de lipide si 7.7 grame de carbohidrați și 0.5 grame fibre.

Rețetele tradiționale: stufat de miel la cuptor și la ceaun... Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x