Antena Căutare

Dupa ninsoare vine gerul! Temperaturi de -15 grade Celsius. Vezi prognoza pe trei zile!

Gerul va deveni o prezenta insistenta in cea mai mare parte a tarii. Dimineata vom avea minus 10 grade in multe zone ale tarii, ba chiar sub minus 15 in estul Transilvaniei. Inainte de anul nou, nucleul de aer extrem de rece iese insa spre Ucraina si Belarus, asa ca gerul se mai inmoaie la noi, dar, revine in forta in prima zi a anului 2011.

Dupa o noapte rece si cu ninsori destul de active, ziua de marti se anunta mai linistita. Ninsorile se restrang ca arie si se mai domolesc, urmand sa fie ceva mai prezente doar pe seara in nord-vestul tarii. Vantul insa nu se lasa si va continua sa sufle in rafale sustinute nu numai in zona inalta de munte, ci si in cele joase din sud-est, in timp ce maximele abia daca trec de limita de inghet, si asta doar pe litoral. In rest, vorbim de valori intre minus 6 si cel mult zero grade Celsius.


Ninsorile se opresc marti in Capitala. Mai da cate un fulg pe ici pe colo, dar in general ziua se anunta calma, dar rece. Daca in zori erau minus 2-3 grade, la amiaza mercurul nu va salta peste pragul de inghet, iar vantul, chiar daca nu sufla cu putere, e suficient ca sa sporeasca senzatia de frig. Presiunea atmosferica, doar usor mai mica decat valoarea de referinta, creste de la 758 mm coloana de mercur.

Daca va doreati ninsori ceva mai serioase la munte pentru cateva zile, meteorologii au vesti bune: chiar daca ninsorile se mai raresc, stratul de zapada este destul de gros. Desigur, nu va lasati pacaliti de aspectul calm al vremii pe creste, pentru ca vantul nu e deloc prietenos, mai ales la altitudini mari si, mai mult, temperaturile sunt in scadere in statiunile montane fata de zilele trecute.

Dincolo de Carpati cerul se insenineaza, iar ninsorile inceteaza, cel putin pana diseara cand s-ar putea sa mai dea un fulg in Maramures si nordul Crisanei si al Transilvaniei. Asta nu inseamna ca e prea placut termic. Se fac minus 3 grade la Timisoara si Cluj, minus 4 in Oradea si Baia Mare si minus 5 la Miercurea Ciuc.

Si in sud ninsorile se mai raresc. Ba chiar in Oltenia se opresc de tot si iese soarele. Muntenia mai are insa parte de ceva fulgi de zapada peste zi, dar aici vantul se inteteste sporind senzatia de frig, data, de altfel, de maximele deloc generoase: minus 1 grad la Craiova si Giurgiu si plus un grad la Braila, Buzau, Drobeta Turnu Severin si Ramnicu Valcea.

Dobrogenii nu prea zaresc marti soarele din cauza norilor, dar ninsorile anuntate sunt slabe, potrivit realitatea.net. Aici tot vantul va ridica probleme, iar maximele nu trec de un grad-doua pe litoral si minus 1-2 in partea continentala.

Moldova are inca parte de ninsori, dar mai slabe decat ieri. Spre nord chiar se zareste si soarele peste zi, dar pe fond termic scazut, cu minus 3-4 grade in nord pana la cel mult 0 in sud.

Vine gerul!

Miercuri gerul se ascute, dar cerul va mai fi incarcat de nori doar prin nordul tarii unde insa ninsorile sunt usoare. Vantul ramane mai agitat doar la munte, unde insa va fi suficient de activ ca sa spulbere zapada. Maximele, cum ziceam, scad, asa ca vom avea intre minus 8 grade in estul Transilvaniei pana la cel mult 0 grade in Delta si pe litoral. Sudul tarii mai are in plus cateva ore de ceata asociata si cu chiciura.

Si in Bucuresti ziua de miercuri se anunta mai senina decat cea de marti. Dar dimineata abia daca se anunta minus 7-9 grade, valoare ce nu mai creste peste minus 3 la orele amiezii.

Joi pastreaza acelasi aer glacial peste intreaga tara. Cerul insa ramane variabil si doar trecator se mai aventureaza cate un fulg de nea in nordul extrem a tarii. Termic nu se produc scimbari remarcabile fata de ziua de maine, asa ca vom avea valori de la minus 8 la cel mult 2 grade. Aceeasi ceata va bifa ca si miercuri zonele joase ale tarii.

Capitala are si ea parte de ger joi dimineata, cand mercurul va cobori la minus 10 grade, pentru ca la pranz sa nu salte peste minus 3 grade.

sursa:Jurnalul.ro

Pitesti: Un tanar care pretindea ca este angajat Electrica a inselat mai multe persoane... Editorial: Protestul Sobaru face inconjurul lumii, dar ocoleste Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x